Ask Your Question

metobom's profile - activity

2020-06-30 17:05:28 -0500 received badge  Famous Question (source)
2020-06-18 02:43:40 -0500 commented answer RViz receives lidar messages but does not display (not about size)

Intel GPU works too. When I get this error my Ubuntu setup was wrong and there was no Nvidia or Intel GPU seen by Ubuntu

2020-05-14 09:47:13 -0500 received badge  Famous Question (source)
2020-03-09 00:46:21 -0500 marked best answer Rviz cannot find resource pack/ cannot load model

Hello I am trying to visualize EvARobot on RViz but when I run RViz I get this and I can only see two parts of robot. How can I fix this? NOTE: evarobot_description and all other files exist.

metobom@metobom-TULPAR-T5-V17-1:~$ rosrun rviz rviz
[ INFO] [1549745352.700308037]: rviz version 1.12.16
[ INFO] [1549745352.700362956]: compiled against Qt version 5.5.1
[ INFO] [1549745352.700376228]: compiled against OGRE version 1.9.0 (Ghadamon)
[ INFO] [1549745352.861618679]: Stereo is NOT SUPPORTED
[ INFO] [1549745352.861736050]: OpenGl version: 3 (GLSL 1.3).
[rospack] Error: package 'evarobot_description' not found
[librospack]: error while executing command
[ERROR] [1549745352.990890627]: Error retrieving file [package://evarobot_description/meshes/base.stl]: Package [evarobot_description] does not exist
[ WARN] [1549745352.991040897]: OGRE EXCEPTION(6:FileNotFoundException): Cannot locate resource package://evarobot_description/meshes/base.stl in resource group Autodetect or any other group. in ResourceGroupManager::openResource at /build/ogre-1.9-mqY1wq/ogre-1.9-1.9.0+dfsg1/OgreMain/src/OgreResourceGroupManager.cpp (line 756)
[ERROR] [1549745352.991178442]: Could not load model 'package://evarobot_description/meshes/base.stl' for link 'base_link': OGRE EXCEPTION(6:FileNotFoundException): Cannot locate resource package://evarobot_description/meshes/base.stl in resource group Autodetect or any other group. in ResourceGroupManager::openResource at /build/ogre-1.9-mqY1wq/ogre-1.9-1.9.0+dfsg1/OgreMain/src/OgreResourceGroupManager.cpp (line 756)
[ WARN] [1549745352.991264554]: OGRE EXCEPTION(6:FileNotFoundException): Cannot locate resource package://evarobot_description/meshes/base.stl in resource group Autodetect or any other group. in ResourceGroupManager::openResource at /build/ogre-1.9-mqY1wq/ogre-1.9-1.9.0+dfsg1/OgreMain/src/OgreResourceGroupManager.cpp (line 756)
[ERROR] [1549745352.991336207]: Could not load model 'package://evarobot_description/meshes/base.stl' for link 'base_link': OGRE EXCEPTION(6:FileNotFoundException): Cannot locate resource package://evarobot_description/meshes/base.stl in resource group Autodetect or any other group. in ResourceGroupManager::openResource at /build/ogre-1.9-mqY1wq/ogre-1.9-1.9.0+dfsg1/OgreMain/src/OgreResourceGroupManager.cpp (line 756)
[rospack] Error: package 'evarobot_description' not found
[librospack]: error while executing command
[ERROR] [1549745353.013034291, 94.949000000]: Error retrieving file [package://evarobot_description/meshes/base_orange.stl]: Package [evarobot_description] does not exist
[ WARN] [1549745353.013137282, 94.949000000]: OGRE EXCEPTION(6:FileNotFoundException): Cannot locate resource package://evarobot_description/meshes/base_orange.stl in resource group Autodetect or any other group. in ResourceGroupManager::openResource at /build/ogre-1.9-mqY1wq/ogre-1.9-1.9.0+dfsg1/OgreMain/src/OgreResourceGroupManager.cpp (line 756)
[ERROR] [1549745353.013211398, 94.949000000]: Could not load model 'package://evarobot_description/meshes/base_orange.stl' for link 'basecolor_link': OGRE EXCEPTION(6:FileNotFoundException): Cannot locate resource package://evarobot_description/meshes/base_orange.stl in resource group Autodetect or any other group. in ResourceGroupManager::openResource at /build/ogre-1.9-mqY1wq/ogre-1.9-1.9.0+dfsg1/OgreMain/src/OgreResourceGroupManager.cpp (line 756)
[ WARN] [1549745353.013272989, 94.949000000]: OGRE EXCEPTION(6:FileNotFoundException): Cannot locate resource package://evarobot_description/meshes/base_orange.stl in resource group Autodetect or any other group. in ResourceGroupManager::openResource at /build/ogre-1.9-mqY1wq/ogre-1.9-1.9.0+dfsg1/OgreMain/src/OgreResourceGroupManager.cpp (line 756)
[ERROR] [1549745353.013344071, 94.949000000]: Could not load model 'package://evarobot_description/meshes/base_orange.stl' for link 'basecolor_link': OGRE EXCEPTION(6:FileNotFoundException): Cannot locate resource package://evarobot_description/meshes ...
(more)
2019-10-16 05:23:39 -0500 received badge  Famous Question (source)
2019-10-16 05:23:39 -0500 received badge  Notable Question (source)
2019-08-14 21:08:16 -0500 received badge  Notable Question (source)
2019-06-24 02:39:46 -0500 received badge  Famous Question (source)
2019-05-27 00:27:02 -0500 received badge  Notable Question (source)
2019-05-09 07:30:43 -0500 received badge  Popular Question (source)
2019-04-29 14:20:32 -0500 received badge  Notable Question (source)
2019-03-20 07:58:30 -0500 received badge  Famous Question (source)
2019-03-13 18:31:10 -0500 received badge  Notable Question (source)
2019-03-13 18:31:10 -0500 received badge  Famous Question (source)
2019-03-13 07:44:50 -0500 received badge  Popular Question (source)
2019-03-12 17:17:10 -0500 answered a question Gmapping - does not draws obstacles.

Here is the source and reason of problem LINK.

2019-03-12 17:15:25 -0500 answered a question hector_slam doesn't work but no error

Here is the source and reason of problem LINK.

2019-03-12 17:12:06 -0500 marked best answer RViz receives lidar messages but does not display (not about size)

Hello I am trying to visualize LaserScan under /lidar topic in RViz. LaserScan receives messages but RViz does not visualize LaserScan. I already checked this question but I guess my problem is not same with it.

image description

rostopic echo

image description

2019-03-12 17:11:53 -0500 edited answer RViz receives lidar messages but does not display (not about size)

So I tested whole thing in another computer which works with Nvidia card. I did exact same setup, hector_mapping and lid

2019-03-12 17:11:14 -0500 answered a question RViz receives lidar messages but does not display (not about size)

So I tested whole thing in another computer which works with Nvidia card. I did exact same setup, hector_mapping and lid

2019-03-09 04:49:32 -0500 received badge  Famous Question (source)
2019-03-08 16:57:06 -0500 commented question RViz receives lidar messages but does not display (not about size)

I guess I figured what is the problem. I use a laptop and Ubuntu does not using my Nvidia graphic card GTX 1060. It uses

2019-03-08 00:46:14 -0500 received badge  Popular Question (source)
2019-03-08 00:46:05 -0500 received badge  Famous Question (source)
2019-03-01 11:13:17 -0500 commented question RViz receives lidar messages but does not display (not about size)

And also this is evarobot_lidar.urdf.xacro file.

2019-03-01 11:06:37 -0500 commented question RViz receives lidar messages but does not display (not about size)

Here is my launch file. And this is evarobot's urdf file. I hope you mentioned these @mgruhler.

2019-03-01 11:05:51 -0500 commented question RViz receives lidar messages but does not display (not about size)

Here is my launch file. And this is evarobot's urdf file.

2019-03-01 11:05:39 -0500 commented question RViz receives lidar messages but does not display (not about size)

Here is my launch file. And this is evarobot's urde file.

2019-03-01 06:09:29 -0500 received badge  Notable Question (source)
2019-03-01 05:54:19 -0500 commented question RViz receives lidar messages but does not display (not about size)

But there are obatacles in my gazebo world. Why would they be NANs?

2019-03-01 04:38:56 -0500 commented question RViz receives lidar messages but does not display (not about size)

@mgruhler my bad I re-edited.

2019-03-01 04:38:20 -0500 edited question RViz receives lidar messages but does not display (not about size)

RViz receives lidar messages but does not display (not about size) Hello I am trying to visualize LaserScan under /lidar

2019-03-01 04:10:46 -0500 received badge  Popular Question (source)
2019-03-01 04:07:18 -0500 commented question RViz receives lidar messages but does not display (not about size)

@mgruhler my lidar is RPLidar 360 and also I added rostopic echo to my question.

2019-02-28 05:03:33 -0500 commented question RViz receives lidar messages but does not display (not about size)

I edited @mgruhler. Also I found out source of the problem in this question is this laser thing.

2019-02-28 04:59:56 -0500 edited question RViz receives lidar messages but does not display (not about size)

RViz receives lidar messages but does not display (not about size) Hello I am trying to visualize LaserScan under /lidar

2019-02-28 04:41:51 -0500 received badge  Student (source)
2019-02-28 04:34:39 -0500 asked a question RViz receives lidar messages but does not display (not about size)

RViz receives lidar messages but does not display (not about size) Hello I am trying to visualize LaserScan under /lidar

2019-02-27 01:42:40 -0500 received badge  Commentator
2019-02-27 01:42:40 -0500 commented question Gmapping - does not draws obstacles.

Thank you for your interest @mgruhler. I added a part of my tf tree to my question.

2019-02-27 01:42:34 -0500 received badge  Associate Editor (source)
2019-02-27 01:42:34 -0500 edited question Gmapping - does not draws obstacles.

Gmapping - does not draws obstacles. Hello I am trying to create map of my gazebo world and visualize it on RViz. But gm

2019-02-27 00:53:56 -0500 received badge  Notable Question (source)
2019-02-26 16:02:30 -0500 commented question Gmapping - does not draws obstacles.

I've edited again :). @mgruhler

2019-02-26 02:53:15 -0500 received badge  Popular Question (source)
2019-02-26 02:11:26 -0500 commented question Gmapping - does not draws obstacles.

I've edited again :).