Ask Your Question

avatarofwill13's profile - activity

2012-12-30 23:15:28 -0500 received badge  Famous Question (source)
2012-12-30 23:15:28 -0500 received badge  Notable Question (source)
2012-12-30 23:15:28 -0500 received badge  Popular Question (source)
2012-11-06 10:35:54 -0500 received badge  Student (source)
2012-10-08 22:42:50 -0500 received badge  Notable Question (source)
2012-10-08 22:42:50 -0500 received badge  Famous Question (source)
2012-08-23 00:24:13 -0500 received badge  Popular Question (source)
2012-08-23 00:24:13 -0500 received badge  Famous Question (source)
2012-08-23 00:24:13 -0500 received badge  Notable Question (source)
2012-08-02 10:00:40 -0500 received badge  Popular Question (source)
2012-05-02 08:31:30 -0500 commented question having trouble installing p2os

So it should be on my package path.

2012-05-02 08:29:09 -0500 commented question having trouble installing p2os

This is my ros package path: mac@mac-VirtualBox:~$ echo $ROS_PACKAGE_PATH /home/mac/ros/stacks:/opt/ros/electric/stacks thus i did the first instruction in the ros p2os install tutorial cd ~/ros/stacks/

svn co https://usc-ros-pkg.svn.sourceforge.net/svnroot/usc-ros-pkg/trunk/ usc-ros-pkg

2012-05-01 13:38:01 -0500 received badge  Editor (source)
2012-05-01 13:07:05 -0500 asked a question having trouble installing p2os

I am attemping to install p2os as per the tutorial : p2os tutorial I have just installed ros-fuerte-desktop-full on a ubuntu 11.10 virtual machine. i set up my workspace to correspond to the tutorial so my ROS_PACKAGE_PATH and ROS_WORKSPACE point to ~/ros/stacks. My problem is when i attempt to do step 6 i get this error:

rosmake p2os --rosdep-install Usage: rosmake [options] [PACKAGE]...

rosmake: error: no such option: --rosdep-install mac@mac-VirtualBox:~/ros/stacks$

edit: A associate of mine tells me i have installed the wrong version of ros. So i have installed electric and changed my paths from feurer to electric. Now i get this error: mac@mac-VirtualBox:~/ros/stacks$ rosmake p2os --rosdep-install[ rosmake ] Packages requested are: ['p2os']
[ rosmake ] Logging to directory/home/mac/.ros/rosmake/rosmake_output-20120501-193423 [ rosmake ] Expanded args ['p2os'] to: []
[ rosmake ] WARNING: The following args could not be parsed as stacks or packages: ['p2os'] [ rosmake ] ERROR: No arguments could be parsed into valid package or stack names.

2012-04-29 15:58:25 -0500 asked a question Robot missing color and wheels fall halfway through plane

When i load any urdf model robot into gazebo's empty world, the color of the robot is not displayed. Here is an example of one of the robots I which does not show up correctly:

I also noticed an issue where the robots wheels penetrate halfway through the plane of the world. I think it might be an issue of the position of my colliders for the wheels but I cannot be sure since I am new to urdf.

<?xml version="1.0"?>
<robot name="pioneer">
    <link name="base_link">
        <visual>
            <geometry>
                <box size="1 0.5 0.4"/>
            </geometry>
            <material name="red">
                <color rgba="1 0 0 1"/>     
            </material>
        </visual>
        <collision>
            <geometry>
                <box size="1 0.5 0.5"/>
            </geometry>

        </collision>
        <inertial>
            <mass value="10"/>
        <inertia ixx="1.0" ixy="0.0" ixz="0.0" iyy="1.0" iyz="0.0" izz="1.0"/>

    </inertial>
    </link>


<link name="right_front_wheel">
    <visual>
    <geometry>
    <cylinder length="0.1" radius="0.15"/>
    </geometry>
        <material name="black">
            <color rgba="0 0 0 1"/>     
        </material>
    <origin rpy="1.6 0 0" xyz="-0.2 0 0"/>
    </visual>

    <collision>
    <geometry>
    <cylinder length="0.1" radius="0.16"/>  
    </geometry>

    </collision>

    <inertial>
            <mass value="10"/>
        <inertia ixx="1.0" ixy="0.0" ixz="0.0" iyy="1.0" iyz="0.0" izz="1.0"/>

    </inertial>

</link>



<link name="left_front_wheel">
<visual>
<geometry>
<cylinder length="0.1" radius="0.15"/>
</geometry>
<material name="black"/>


<origin rpy="1.6 0 0" xyz="-0.2 0 0"/>
</visual>
<collision>
    <geometry>
    <cylinder length="0.1" radius="0.16"/>  
    </geometry>

    </collision>

    <inertial>
            <mass value="10"/>
        <inertia ixx="1.0" ixy="0.0" ixz="0.0" iyy="1.0" iyz="0.0" izz="1.0"/>

    </inertial>
</link>



<link name="left_back_wheel">
<visual>
<geometry>
<cylinder length="0.1" radius="0.15"/>
</geometry>
<material name="black"/>


<origin rpy="1.6 0 0" xyz="-0.2 0 0"/>
</visual>

<collision>
    <geometry>
    <cylinder length="0.1" radius="0.16"/>  
    </geometry>

</collision>

<inertial>
            <mass value="10"/>
        <inertia ixx="1.0" ixy="0.0" ixz="0.0" iyy="1.0" iyz="0.0" izz="1.0"/>
</inertial>

</link>

<link name="top">

<visual>
<geometry>
<box size="1.3 0.8 0.1"/>
</geometry>
<material name="black"/>
<origin rpy="0 0 0" xyz="0 0 0"/>
</visual>

<collision>
    <geometry>
        <box size="1.3 0.8 0.1"/>
    </geometry>

</collision>
<inertial>
    <mass value="10"/>
    <inertia ixx="1.0" ixy="0.0" ixz="0.0" iyy="1.0" iyz="0.0" izz="1.0"/>

</inertial>

</link>



<link name="right_back_wheel">
<visual>
<geometry>
<cylinder length="0.1" radius="0.15"/>
</geometry>
<material name="black"/>        
<origin rpy="1.6 0 0" xyz="-0.2 0 0"/>

</visual>

<collision>
    <geometry>
    <cylinder length="0.1" radius="0.16"/>  
    </geometry>

</collision>

<inertial>
    <mass value="10"/>
    <inertia ixx="1.0" ixy="0.0" ixz="0.0" iyy="1.0" iyz="0.0" izz="1.0"/>
</inertial>


</link>

<joint name="front_Left" type="fixed">
    <parent link="base_link"/>
    <child link="left_front_wheel"/>
    <origin xyz="0.5 -0.3 -0.25"/>
</joint>
<joint name="front_Right" type="fixed">
    <parent ...
(more)
2012-04-28 15:54:40 -0500 commented question gazebo urdf tutorial robots not visible

One of the models was called visual, which was my reference. its the end result of the building a visual robot model in urdf from scratch. its in the urdf_tutorial package with the model name 05-visual.urdf. Do all links need physical properties to be visible or only the main link?

2012-04-27 14:07:22 -0500 asked a question gazebo urdf tutorial robots not visible

Hello, I am virtualizing in virtual box a copy of ubuntu 11.10 for a robotics class. I have ros electric installed. I have 3d acceleration enabled. My problem is whenever I load a model from the urdf tutorials into gazebo, such as the visual robot, it is not rendered. Either nothing is rendered or only the root link is rendered. \ Simple objects such as the tables or primitives are rendered.