Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

More problems with rosinstall on Mac OS 10.6

Just got an error on running rosinstall this morning on my MacBook. Previously this ran fine. What's perhaps changed is that I updated my macports last night and among the updates was one to boost, which is relevant because this was the error output from rosinstall:

  Linking CXX executable ../bin/rosplay
  Undefined symbols:
    "boost::filesystem3::path::extension() const", referenced from:
        ros::record::Player::open(std::basic_string<char, std::char_traits<char>, std::allocator<char> > const&, ros::Time, bool)in rosplay.o
    "boost::filesystem3::path::wchar_t_codecvt_facet()", referenced from:
        ros::record::Player::open(std::basic_string<char, std::char_traits<char>, std::allocator<char> > const&, ros::Time, bool)in rosplay.o
  ld: symbol(s) not found
  collect2: ld returned 1 exit status
  make[3]: *** [../bin/rosplay] Error 1

Then a bit later:

Traceback (most recent call last):
  File "/usr/local/bin/rosinstall", line 5, in <module>
    pkg_resources.run_script('rosinstall==0.5.16', 'rosinstall')
  File "/System/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/2.6/Extras/lib/python/pkg_resources.py", line 442, in run_script
    self.require(requires)[0].run_script(script_name, ns)
  File "/System/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/2.6/Extras/lib/python/pkg_resources.py", line 1167, in run_script
    exec script_code in namespace, namespace
  File "/Library/Python/2.6/site-packages/rosinstall-0.5.16-py2.6.egg/EGG-INFO/scripts/rosinstall", line 556, in <module>

  File "/Library/Python/2.6/site-packages/rosinstall-0.5.16-py2.6.egg/EGG-INFO/scripts/rosinstall", line 547, in rosinstall_main

  File "/System/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/2.6/lib/python2.6/subprocess.py", line 462, in check_call
    raise CalledProcessError(retcode, cmd)
subprocess.CalledProcessError: Command 'source /Users/john_muccigrosso/ros/setup.sh && rosmake ros ros_comm --rosdep-install' returned non-zero exit status 1

Suggestions? (I realize that this is similar to several other recent questions, but it seems different in that there's no complaint about yaml. I have also reselected python 2.6, redid an easy_install of pyyaml and rosinstall, all with the same results.

(BTW, I would have commented on one of those other questions, but the q & a format of this forum really doesn't encourage that.)