Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

Not able to launch kinect on turtlebot ROS fuerte , turtlebot ISO install

Hi,

I installed the turtlebot from the ISO supplied by iheartengineering. I am able to run the keyboard teleoperation but unable to launch the kinect to view on the rviz.

I configured everything properly, the installation automatically detected the IP and assigned to the turtlebot. When I run

roslaunch turtlebot_bringup kinect.launch

I got

turtlebot@turtlebot:~$ roslaunch turtlebot_bringup kinect.launch
... logging to /home/turtlebot/.ros/log/935ee6ec-18f7-11e2-bafc-002163c42ffd/roslaunch-turtlebot-25851.log
Checking log directory for disk usage. This may take awhile.
Press Ctrl-C to interrupt
Done checking log file disk usage. Usage is <1GB.

started roslaunch server http://turtlebot:41913/

SUMMARY
========

PARAMETERS
 * /kinect_laser/max_height
 * /kinect_laser/min_height
 * /kinect_laser/output_frame_id
 * /kinect_laser_narrow/max_height
 * /kinect_laser_narrow/min_height
 * /kinect_laser_narrow/output_frame_id
 * /openni_launch/debayering
 * /openni_launch/depth_frame_id
 * /openni_launch/depth_mode
 * /openni_launch/depth_registration
 * /openni_launch/depth_time_offset
 * /openni_launch/image_mode
 * /openni_launch/image_time_offset
 * /openni_launch/rgb_frame_id
 * /pointcloud_throttle/max_rate
 * /rosdistro
 * /rosversion

NODES
  /
    kinect_breaker_enabler (turtlebot_node/kinect_breaker_enabler.py)
    kinect_laser (nodelet/nodelet)
    kinect_laser_narrow (nodelet/nodelet)
    openni_launch (nodelet/nodelet)
    openni_manager (nodelet/nodelet)
    pointcloud_throttle (nodelet/nodelet)

ROS_MASTER_URI=http://localhost:11311

core service [/rosout] found
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
process[kinect_breaker_enabler-1]: started with pid [25877]
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
process[openni_manager-2]: started with pid [25878]
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
[ INFO] [1350547767.989473252]: Initializing nodelet with 2 worker threads.
process[openni_launch-3]: started with pid [25900]
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
process[pointcloud_throttle-4]: started with pid [25928]
[ INFO] [1350547768.076326059]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
process[kinect_laser-5]: started with pid [25944]
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
process[kinect_laser_narrow-6]: started with pid [25963]
[ INFO] [1350547769.100903910]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[kinect_breaker_enabler-1] process has finished cleanly
log file: /home/turtlebot/.ros/log/935ee6ec-18f7-11e2-bafc-002163c42ffd/kinect_breaker_enabler-1*.log
[ INFO] [1350547770.121378299]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[ INFO] [1350547771.141588971]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[ INFO] [1350547772.153494951]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[ INFO] [1350547773.170691697]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[ INFO] [1350547774.189712549]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[ INFO] [1350547775.201424931]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
^C[kinect_laser_narrow-6] killing on exit
[kinect_laser-5] killing on exit
[pointcloud_throttle-4] killing on exit
[openni_launch-3] killing on exit
[openni_manager-2] killing on exit
[ INFO] [1350547775.993898334]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[openni_manager-2] escalating to SIGTERM
shutting down processing monitor...
... shutting down processing monitor complete
done

I tried to check whether the kinect is detectable from USB so I ran the lsusb and found

turtlebot@turtlebot:~$ lsusb
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 008 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 002: ID 0458:0007 KYE Systems Corp. (Mouse Systems) 
Bus 003 Device 002: ID 0403:6001 Future Technology Devices International, Ltd FT232 USB-Serial (UART) IC
Bus 001 Device 012: ID 045e:02c2 Microsoft Corp. 
Bus 001 Device 013: ID 045e:02be Microsoft Corp. 
Bus 001 Device 014: ID 045e:02bf Microsoft Corp.

I see 3 microsoft Corp message so the kinect is fine and getting power. The Irobot is fully charged and the kinect green light is blinking. Then I thought may be the openni package is not installed so I tried to reinstall the openni ros fuerte package and it says

turtlebot@turtlebot:~$ sudo apt-get install ros-fuerte-openni-camera ros-fuerte-openni-launch
[sudo] password for turtlebot: 
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
ros-fuerte-openni-camera is already the newest version.
ros-fuerte-openni-camera set to manually installed.
ros-fuerte-openni-launch is already the newest version.
ros-fuerte-openni-launch set to manually installed.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.

I read some of the replies on the same issue and tried

turtlebot@turtlebot:~$ killall XnSensorServer
XnSensorServer: no process found
turtlebot@turtlebot:~$ XnSensorServer
Starting sensor server...
Running...
^C

One more thing I am using the kinect for windows and not xbox360 kinect. Now I am new to ROS and dont know what to do next. Please help me with this problem so that I can start with building some maps and do SLAM.

Not able to launch kinect on turtlebot ROS fuerte , turtlebot ISO install

Hi,

I installed the turtlebot from the ISO supplied by iheartengineering. I am able to run the keyboard teleoperation but unable to launch the kinect to view on the rviz.

I configured everything properly, the installation automatically detected the IP and assigned to the turtlebot. When I run

roslaunch turtlebot_bringup kinect.launch

I got

turtlebot@turtlebot:~$ roslaunch turtlebot_bringup kinect.launch
... logging to /home/turtlebot/.ros/log/935ee6ec-18f7-11e2-bafc-002163c42ffd/roslaunch-turtlebot-25851.log
Checking log directory for disk usage. This may take awhile.
Press Ctrl-C to interrupt
Done checking log file disk usage. Usage is <1GB.

started roslaunch server http://turtlebot:41913/

SUMMARY
========

PARAMETERS
 * /kinect_laser/max_height
 * /kinect_laser/min_height
 * /kinect_laser/output_frame_id
 * /kinect_laser_narrow/max_height
 * /kinect_laser_narrow/min_height
 * /kinect_laser_narrow/output_frame_id
 * /openni_launch/debayering
 * /openni_launch/depth_frame_id
 * /openni_launch/depth_mode
 * /openni_launch/depth_registration
 * /openni_launch/depth_time_offset
 * /openni_launch/image_mode
 * /openni_launch/image_time_offset
 * /openni_launch/rgb_frame_id
 * /pointcloud_throttle/max_rate
 * /rosdistro
 * /rosversion

NODES
  /
    kinect_breaker_enabler (turtlebot_node/kinect_breaker_enabler.py)
    kinect_laser (nodelet/nodelet)
    kinect_laser_narrow (nodelet/nodelet)
    openni_launch (nodelet/nodelet)
    openni_manager (nodelet/nodelet)
    pointcloud_throttle (nodelet/nodelet)

ROS_MASTER_URI=http://localhost:11311

core service [/rosout] found
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
process[kinect_breaker_enabler-1]: started with pid [25877]
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
process[openni_manager-2]: started with pid [25878]
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
[ INFO] [1350547767.989473252]: Initializing nodelet with 2 worker threads.
process[openni_launch-3]: started with pid [25900]
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
process[pointcloud_throttle-4]: started with pid [25928]
[ INFO] [1350547768.076326059]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
process[kinect_laser-5]: started with pid [25944]
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
process[kinect_laser_narrow-6]: started with pid [25963]
[ INFO] [1350547769.100903910]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[kinect_breaker_enabler-1] process has finished cleanly
log file: /home/turtlebot/.ros/log/935ee6ec-18f7-11e2-bafc-002163c42ffd/kinect_breaker_enabler-1*.log
[ INFO] [1350547770.121378299]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[ INFO] [1350547771.141588971]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[ INFO] [1350547772.153494951]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[ INFO] [1350547773.170691697]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[ INFO] [1350547774.189712549]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[ INFO] [1350547775.201424931]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
^C[kinect_laser_narrow-6] killing on exit
[kinect_laser-5] killing on exit
[pointcloud_throttle-4] killing on exit
[openni_launch-3] killing on exit
[openni_manager-2] killing on exit
[ INFO] [1350547775.993898334]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[openni_manager-2] escalating to SIGTERM
shutting down processing monitor...
... shutting down processing monitor complete
done

I tried to check whether the kinect is detectable from USB so I ran the lsusb and found

turtlebot@turtlebot:~$ lsusb
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 008 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 002: ID 0458:0007 KYE Systems Corp. (Mouse Systems) 
Bus 003 Device 002: ID 0403:6001 Future Technology Devices International, Ltd FT232 USB-Serial (UART) IC
Bus 001 Device 012: ID 045e:02c2 Microsoft Corp. 
Bus 001 Device 013: ID 045e:02be Microsoft Corp. 
Bus 001 Device 014: ID 045e:02bf Microsoft Corp.

I see 3 microsoft Corp message so the kinect is fine and getting power. The Irobot is fully charged and the kinect green light is blinking. Then I thought may be the openni package is not installed so I tried to reinstall the openni ros fuerte package and it says

turtlebot@turtlebot:~$ sudo apt-get install ros-fuerte-openni-camera ros-fuerte-openni-launch
[sudo] password for turtlebot: 
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
ros-fuerte-openni-camera is already the newest version.
ros-fuerte-openni-camera set to manually installed.
ros-fuerte-openni-launch is already the newest version.
ros-fuerte-openni-launch set to manually installed.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.

I read some of the replies on the same issue and tried

turtlebot@turtlebot:~$ killall XnSensorServer
XnSensorServer: no process found
turtlebot@turtlebot:~$ XnSensorServer
Starting sensor server...
Running...
^C

One more thing I am using the kinect for windows and not xbox360 kinect. Now I am new to ROS and dont know what to do next. Please help me with this problem so that I can start with building some maps and do SLAM.

Not able to launch kinect on turtlebot ROS fuerte , turtlebot ISO install

Hi,

I installed the turtlebot from the ISO supplied by iheartengineering. I am able to run the keyboard teleoperation but unable to launch the kinect to view on the rviz.

I configured everything properly, the installation automatically detected the IP and assigned to the turtlebot. When I run

roslaunch turtlebot_bringup kinect.launch

I got

turtlebot@turtlebot:~$ roslaunch turtlebot_bringup kinect.launch
... logging to /home/turtlebot/.ros/log/935ee6ec-18f7-11e2-bafc-002163c42ffd/roslaunch-turtlebot-25851.log
Checking log directory for disk usage. This may take awhile.
Press Ctrl-C to interrupt
Done checking log file disk usage. Usage is <1GB.

started roslaunch server http://turtlebot:41913/

SUMMARY
========

PARAMETERS
 * /kinect_laser/max_height
 * /kinect_laser/min_height
 * /kinect_laser/output_frame_id
 * /kinect_laser_narrow/max_height
 * /kinect_laser_narrow/min_height
 * /kinect_laser_narrow/output_frame_id
 * /openni_launch/debayering
 * /openni_launch/depth_frame_id
 * /openni_launch/depth_mode
 * /openni_launch/depth_registration
 * /openni_launch/depth_time_offset
 * /openni_launch/image_mode
 * /openni_launch/image_time_offset
 * /openni_launch/rgb_frame_id
 * /pointcloud_throttle/max_rate
 * /rosdistro
 * /rosversion

NODES
  /
    kinect_breaker_enabler (turtlebot_node/kinect_breaker_enabler.py)
    kinect_laser (nodelet/nodelet)
    kinect_laser_narrow (nodelet/nodelet)
    openni_launch (nodelet/nodelet)
    openni_manager (nodelet/nodelet)
    pointcloud_throttle (nodelet/nodelet)

ROS_MASTER_URI=http://localhost:11311

core service [/rosout] found
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
process[kinect_breaker_enabler-1]: started with pid [25877]
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
process[openni_manager-2]: started with pid [25878]
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
[ INFO] [1350547767.989473252]: Initializing nodelet with 2 worker threads.
process[openni_launch-3]: started with pid [25900]
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
process[pointcloud_throttle-4]: started with pid [25928]
[ INFO] [1350547768.076326059]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
process[kinect_laser-5]: started with pid [25944]
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
process[kinect_laser_narrow-6]: started with pid [25963]
[ INFO] [1350547769.100903910]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[kinect_breaker_enabler-1] process has finished cleanly
log file: /home/turtlebot/.ros/log/935ee6ec-18f7-11e2-bafc-002163c42ffd/kinect_breaker_enabler-1*.log
[ INFO] [1350547770.121378299]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[ INFO] [1350547771.141588971]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[ INFO] [1350547772.153494951]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[ INFO] [1350547773.170691697]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[ INFO] [1350547774.189712549]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[ INFO] [1350547775.201424931]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
^C[kinect_laser_narrow-6] killing on exit
[kinect_laser-5] killing on exit
[pointcloud_throttle-4] killing on exit
[openni_launch-3] killing on exit
[openni_manager-2] killing on exit
[ INFO] [1350547775.993898334]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[openni_manager-2] escalating to SIGTERM
shutting down processing monitor...
... shutting down processing monitor complete
done

I tried to check whether the kinect is detectable from USB so I ran the lsusb and found

turtlebot@turtlebot:~$ lsusb
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 008 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 002: ID 0458:0007 KYE Systems Corp. (Mouse Systems) 
Bus 003 Device 002: ID 0403:6001 Future Technology Devices International, Ltd FT232 USB-Serial (UART) IC
Bus 001 Device 012: ID 045e:02c2 Microsoft Corp. 
Bus 001 Device 013: ID 045e:02be Microsoft Corp. 
Bus 001 Device 014: ID 045e:02bf Microsoft Corp.

I see 3 microsoft Corp message so the kinect is fine and getting power. The Irobot is fully charged and the kinect green light is blinking. Then I thought may be the openni package is not installed so I tried to reinstall the openni ros fuerte package and it says

turtlebot@turtlebot:~$ sudo apt-get install ros-fuerte-openni-camera ros-fuerte-openni-launch
[sudo] password for turtlebot: 
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
ros-fuerte-openni-camera is already the newest version.
ros-fuerte-openni-camera set to manually installed.
ros-fuerte-openni-launch is already the newest version.
ros-fuerte-openni-launch set to manually installed.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.

I read some of the replies on the same issue and tried

turtlebot@turtlebot:~$ killall XnSensorServer
XnSensorServer: no process found
turtlebot@turtlebot:~$ XnSensorServer
Starting sensor server...
Running...
^C

One more thing I am using the kinect for windows and not xbox360 kinect. Now I am new to ROS and dont know what to do next. Please help me with this problem so that I can start with building some maps and do SLAM.

Not able to launch kinect on turtlebot ROS fuerte , turtlebot ISO install

Hi,

I installed the turtlebot from the ISO supplied by iheartengineering. I am able to run the keyboard teleoperation but unable to launch the kinect to view on the rviz.

I configured everything properly, the installation automatically detected the IP and assigned to the turtlebot. When I run

roslaunch turtlebot_bringup kinect.launch

I got

turtlebot@turtlebot:~$ roslaunch turtlebot_bringup kinect.launch
... logging to /home/turtlebot/.ros/log/935ee6ec-18f7-11e2-bafc-002163c42ffd/roslaunch-turtlebot-25851.log
Checking log directory for disk usage. This may take awhile.
Press Ctrl-C to interrupt
Done checking log file disk usage. Usage is <1GB.

started roslaunch server http://turtlebot:41913/

SUMMARY
========

PARAMETERS
 * /kinect_laser/max_height
 * /kinect_laser/min_height
 * /kinect_laser/output_frame_id
 * /kinect_laser_narrow/max_height
 * /kinect_laser_narrow/min_height
 * /kinect_laser_narrow/output_frame_id
 * /openni_launch/debayering
 * /openni_launch/depth_frame_id
 * /openni_launch/depth_mode
 * /openni_launch/depth_registration
 * /openni_launch/depth_time_offset
 * /openni_launch/image_mode
 * /openni_launch/image_time_offset
 * /openni_launch/rgb_frame_id
 * /pointcloud_throttle/max_rate
 * /rosdistro
 * /rosversion

NODES
  /
    kinect_breaker_enabler (turtlebot_node/kinect_breaker_enabler.py)
    kinect_laser (nodelet/nodelet)
    kinect_laser_narrow (nodelet/nodelet)
    openni_launch (nodelet/nodelet)
    openni_manager (nodelet/nodelet)
    pointcloud_throttle (nodelet/nodelet)

ROS_MASTER_URI=http://localhost:11311

core service [/rosout] found
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
process[kinect_breaker_enabler-1]: started with pid [25877]
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
process[openni_manager-2]: started with pid [25878]
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
[ INFO] [1350547767.989473252]: Initializing nodelet with 2 worker threads.
process[openni_launch-3]: started with pid [25900]
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
process[pointcloud_throttle-4]: started with pid [25928]
[ INFO] [1350547768.076326059]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
process[kinect_laser-5]: started with pid [25944]
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
process[kinect_laser_narrow-6]: started with pid [25963]
[ INFO] [1350547769.100903910]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[kinect_breaker_enabler-1] process has finished cleanly
log file: /home/turtlebot/.ros/log/935ee6ec-18f7-11e2-bafc-002163c42ffd/kinect_breaker_enabler-1*.log
[ INFO] [1350547770.121378299]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[ INFO] [1350547771.141588971]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[ INFO] [1350547772.153494951]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[ INFO] [1350547773.170691697]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[ INFO] [1350547774.189712549]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[ INFO] [1350547775.201424931]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
^C[kinect_laser_narrow-6] killing on exit
[kinect_laser-5] killing on exit
[pointcloud_throttle-4] killing on exit
[openni_launch-3] killing on exit
[openni_manager-2] killing on exit
[ INFO] [1350547775.993898334]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[openni_manager-2] escalating to SIGTERM
shutting down processing monitor...
... shutting down processing monitor complete
done

I tried to check whether the kinect is detectable from USB so I ran the lsusb and found

turtlebot@turtlebot:~$ lsusb
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 008 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 002: ID 0458:0007 KYE Systems Corp. (Mouse Systems) 
Bus 003 Device 002: ID 0403:6001 Future Technology Devices International, Ltd FT232 USB-Serial (UART) IC
Bus 001 Device 012: ID 045e:02c2 Microsoft Corp. 
Bus 001 Device 013: ID 045e:02be Microsoft Corp. 
Bus 001 Device 014: ID 045e:02bf Microsoft Corp.

I see 3 microsoft Corp message so the kinect is fine and getting power. The Irobot is fully charged and the kinect green light is blinking. Then I thought may be the openni package is not installed so I tried to reinstall the openni ros fuerte package and it says

turtlebot@turtlebot:~$ sudo apt-get install ros-fuerte-openni-camera ros-fuerte-openni-launch
[sudo] password for turtlebot: 
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
ros-fuerte-openni-camera is already the newest version.
ros-fuerte-openni-camera set to manually installed.
ros-fuerte-openni-launch is already the newest version.
ros-fuerte-openni-launch set to manually installed.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.

I read some of the replies on the same issue and tried

turtlebot@turtlebot:~$ killall XnSensorServer
XnSensorServer: no process found
turtlebot@turtlebot:~$ XnSensorServer
Starting sensor server...
Running...
^C

One more thing I am using the kinect for windows and not xbox360 kinect. Now I am new to ROS and dont know what to do next. Please help me with this problem so that I can start with building some maps and do SLAM.

Not able to launch kinect on turtlebot ROS fuerte , turtlebot ISO install

Hi,

I installed the turtlebot from the ISO supplied by iheartengineering. I am able to run the keyboard teleoperation but unable to launch the kinect to view on the rviz.

I configured everything properly, the installation automatically detected the IP and assigned to the turtlebot. When I run

roslaunch turtlebot_bringup kinect.launch

I got

turtlebot@turtlebot:~$ roslaunch turtlebot_bringup kinect.launch
... logging to /home/turtlebot/.ros/log/935ee6ec-18f7-11e2-bafc-002163c42ffd/roslaunch-turtlebot-25851.log
Checking log directory for disk usage. This may take awhile.
Press Ctrl-C to interrupt
Done checking log file disk usage. Usage is <1GB.

started roslaunch server http://turtlebot:41913/

SUMMARY
========

PARAMETERS
 * /kinect_laser/max_height
 * /kinect_laser/min_height
 * /kinect_laser/output_frame_id
 * /kinect_laser_narrow/max_height
 * /kinect_laser_narrow/min_height
 * /kinect_laser_narrow/output_frame_id
 * /openni_launch/debayering
 * /openni_launch/depth_frame_id
 * /openni_launch/depth_mode
 * /openni_launch/depth_registration
 * /openni_launch/depth_time_offset
 * /openni_launch/image_mode
 * /openni_launch/image_time_offset
 * /openni_launch/rgb_frame_id
 * /pointcloud_throttle/max_rate
 * /rosdistro
 * /rosversion

NODES
  /
    kinect_breaker_enabler (turtlebot_node/kinect_breaker_enabler.py)
    kinect_laser (nodelet/nodelet)
    kinect_laser_narrow (nodelet/nodelet)
    openni_launch (nodelet/nodelet)
    openni_manager (nodelet/nodelet)
    pointcloud_throttle (nodelet/nodelet)

ROS_MASTER_URI=http://localhost:11311

core service [/rosout] found
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
process[kinect_breaker_enabler-1]: started with pid [25877]
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
process[openni_manager-2]: started with pid [25878]
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
[ INFO] [1350547767.989473252]: Initializing nodelet with 2 worker threads.
process[openni_launch-3]: started with pid [25900]
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
process[pointcloud_throttle-4]: started with pid [25928]
[ INFO] [1350547768.076326059]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
process[kinect_laser-5]: started with pid [25944]
Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading' from '/usr/lib/python2.7/threading.pyc'> ignored
process[kinect_laser_narrow-6]: started with pid [25963]
[ INFO] [1350547769.100903910]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[kinect_breaker_enabler-1] process has finished cleanly
log file: /home/turtlebot/.ros/log/935ee6ec-18f7-11e2-bafc-002163c42ffd/kinect_breaker_enabler-1*.log
[ INFO] [1350547770.121378299]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[ INFO] [1350547771.141588971]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[ INFO] [1350547772.153494951]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[ INFO] [1350547773.170691697]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[ INFO] [1350547774.189712549]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[ INFO] [1350547775.201424931]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
^C[kinect_laser_narrow-6] killing on exit
[kinect_laser-5] killing on exit
[pointcloud_throttle-4] killing on exit
[openni_launch-3] killing on exit
[openni_manager-2] killing on exit
[ INFO] [1350547775.993898334]: [/openni_launch] No devices connected.... waiting for devices to be connected
[openni_manager-2] escalating to SIGTERM
shutting down processing monitor...
... shutting down processing monitor complete
done

I tried to check whether the kinect is detectable from USB so I ran the lsusb and found

turtlebot@turtlebot:~$ lsusb
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 008 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 002: ID 0458:0007 KYE Systems Corp. (Mouse Systems) 
Bus 003 Device 002: ID 0403:6001 Future Technology Devices International, Ltd FT232 USB-Serial (UART) IC
Bus 001 Device 012: ID 045e:02c2 Microsoft Corp. 
Bus 001 Device 013: ID 045e:02be Microsoft Corp. 
Bus 001 Device 014: ID 045e:02bf Microsoft Corp.

I see 3 microsoft Corp message so the kinect is fine and getting power. The Irobot is fully charged and the kinect green light is blinking. Then I thought may be the openni package is not installed so I tried to reinstall the openni ros fuerte package and it says

turtlebot@turtlebot:~$ sudo apt-get install ros-fuerte-openni-camera ros-fuerte-openni-launch
[sudo] password for turtlebot: 
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
ros-fuerte-openni-camera is already the newest version.
ros-fuerte-openni-camera set to manually installed.
ros-fuerte-openni-launch is already the newest version.
ros-fuerte-openni-launch set to manually installed.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.

I read some of the replies on the same issue and tried

turtlebot@turtlebot:~$ killall XnSensorServer
XnSensorServer: no process found
turtlebot@turtlebot:~$ XnSensorServer
Starting sensor server...
Running...
^C

One more thing I am using the kinect for windows and not xbox360 kinect. Now I am new to ROS and dont know what to do next. Please help me with this problem so that I can start with building some maps and do SLAM.