Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

Problem with husk_rviz No tf data

I am working with ubuntu 14.04 indigo. I followed this tutorial and ran the husky_gazebo launch file first then the husky_rviz launch file. However, I cannot see the husky model shown in the tutorial in rviz. In the display panel, it shows me a No tf data. Actual error: Fixed Frame [odom] does not exist in the global status. Also, the robotModel status is an error as well.

The only thing that I did differently then the tutorial is that I downloaded the all the gazebo models from this link, and moved all files to ~/.gazebo/models/ folder.

here is a screen shot of the gazebo view panel: image description

rviz view panel:

image description

anyone have any suggestions on how to fix this?

Problem with husk_rviz No tf data

I am working with ubuntu 14.04 indigo. I followed this tutorial and ran the husky_gazebo launch file first then the husky_rviz launch file. However, I cannot see the husky model shown in the tutorial in rviz. In the display panel, it shows me a No tf data. Actual error: Fixed Frame [odom] does not exist in the global status. Also, the robotModel status is an error as well.

The only thing that I did differently then the tutorial is that I downloaded the all the gazebo models from this link, and moved all files to ~/.gazebo/models/ folder.

here is a screen shot of the gazebo view panel: image description

rviz view panel:

image description

anyone have any suggestions on how to fix this?

Problem with husk_rviz husky_rviz No tf data

I am working with ubuntu 14.04 indigo. I followed this tutorial and ran the husky_gazebo launch file first then the husky_rviz launch file. However, I cannot see the husky model shown in the tutorial in rviz. In the display panel, it shows me a No tf data. Actual error: Fixed Frame [odom] does not exist in the global status. Also, the robotModel status is an error as well.

The only thing that I did differently then the tutorial is that I downloaded the all the gazebo models from this link, and moved all files to ~/.gazebo/models/ folder.

here is a screen shot of the gazebo view panel: image description

rviz view panel:

image description

anyone have any suggestions on how to fix this?

Problem with husky_rviz No husky_rviz, no tf data

I am working with ubuntu 14.04 indigo. I followed this tutorial and ran the husky_gazebo launch file first then the husky_rviz launch file. However, I cannot see the husky model shown in the tutorial in rviz. In the display panel, it shows me a No tf data. Actual error: Fixed Frame [odom] does not exist in the global status. Also, the robotModel status is an error as well.

The only thing that I did differently then the tutorial is that I downloaded the all the gazebo models from this link, and moved all files to ~/.gazebo/models/ folder.

here is a screen shot of the gazebo view panel: image description

rviz view panel:

image description

anyone have any suggestions on how to fix this?

tf tree:

image description

Problem with husky_rviz, no tf data

I am working with ubuntu 14.04 indigo. I followed this tutorial and ran the husky_gazebo launch file first then the husky_rviz launch file. However, I cannot see the husky model shown in the tutorial in rviz. In the display panel, it shows me a No tf data. Actual error: Fixed Frame [odom] does not exist in the global status. Also, the robotModel status is an error as well.

The only thing that I did differently then the tutorial is that I downloaded the all the gazebo models from this link, and moved all files to ~/.gazebo/models/ folder. Also, instead of running roscore, I am running sudo service husky-core start on the actually Husky robot.

here is a screen shot of the gazebo view panel: image description

rviz view panel:

image description

anyone have any suggestions on how to fix this?

tf tree:

image description

update: When I first turn on the husky robot and starts the husky-core, then roslaunch husky_viz view.robot.launch, everything works fine in rviz. When I move the joystick controller, the actually husky moves and the simulated husky in rviz moves as well. Now, I am trying to use gazebo to simulate the husky by roslaunch husky_gazebo husky_empty_world.launch, then roslaunch husky_viz view_robot.launch, but the husky model does not show up in rviz.