Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

sound_play is no sound and no errors

I an using ROS kinetic on a raspberry pi 3 model B with RASPBIAN JESSIE LITE distro installed. I used this http://wiki.ros.org/ROSberryPi/Installing%20ROS%20Kinetic%20on%20the%20Raspberry%20Pi tutorial to install ROS I ran the roscore and rosrun sound_play soundplay_node.py then I ran rosrun sound_play say.py "Hello" also tried rosrun sound_play play.py /usr/share/sounds/alsa/Noise.wav and rosrun sound_play playbuiltin.py 2

I get no sound output

this however will play sound aplay /usr/share/sounds/alsa/Noise.wav

Any idea or ways to troubleshoot play_sound?

Thanks you

sound_play is no sound and no errors

I an using ROS kinetic on a raspberry pi 3 model B with RASPBIAN JESSIE LITE distro installed. I used this http://wiki.ros.org/ROSberryPi/Installing%20ROS%20Kinetic%20on%20the%20Raspberry%20Pi tutorial to install ROS I ran the roscore and rosrun sound_play soundplay_node.py then I ran rosrun sound_play say.py "Hello" also tried rosrun sound_play play.py /usr/share/sounds/alsa/Noise.wav and rosrun sound_play playbuiltin.py 2

I get no sound output

this however will play sound aplay /usr/share/sounds/alsa/Noise.wav

Any idea or ways to troubleshoot play_sound?

Thanks you

sound_play is has no sound and no errors

I an using ROS kinetic on a raspberry pi 3 model B with RASPBIAN JESSIE LITE distro installed. I used this http://wiki.ros.org/ROSberryPi/Installing%20ROS%20Kinetic%20on%20the%20Raspberry%20Pi tutorial to install ROS I ran the roscore and rosrun sound_play soundplay_node.py then I ran rosrun sound_play say.py "Hello" also tried rosrun sound_play play.py /usr/share/sounds/alsa/Noise.wav and rosrun sound_play playbuiltin.py 2

I get no sound output

this however will play sound aplay /usr/share/sounds/alsa/Noise.wav

Any idea or ways to troubleshoot play_sound?

Thanks Thank you

sound_play has no sound and no errors

I an using ROS kinetic on a raspberry pi 3 model B with RASPBIAN JESSIE LITE distro installed. I used this http://wiki.ros.org/ROSberryPi/Installing%20ROS%20Kinetic%20on%20the%20Raspberry%20Pi tutorial to install ROS I ran the roscore and rosrun sound_play soundplay_node.py then I ran rosrun sound_play say.py "Hello" also tried rosrun sound_play play.py /usr/share/sounds/alsa/Noise.wav and rosrun sound_play playbuiltin.py 2

I get no sound output

this however will play sound aplay /usr/share/sounds/alsa/Noise.wav

Any idea or ways to troubleshoot play_sound?

Thank you

sound_play play_sound has no sound and no errors

I an using ROS kinetic on a raspberry pi 3 model B with RASPBIAN JESSIE LITE distro installed. I used this http://wiki.ros.org/ROSberryPi/Installing%20ROS%20Kinetic%20on%20the%20Raspberry%20Pi tutorial to install ROS I ran the roscore and rosrun sound_play soundplay_node.py then I ran rosrun sound_play say.py "Hello" also tried rosrun sound_play play.py /usr/share/sounds/alsa/Noise.wav and rosrun sound_play playbuiltin.py 2

I get no sound output

this however will play sound aplay /usr/share/sounds/alsa/Noise.wav

Any idea or ways to troubleshoot play_sound?

Thank you

play_sound has no sound and no errors

I an using ROS kinetic on a raspberry pi 3 model B with RASPBIAN JESSIE LITE distro installed. I used this http://wiki.ros.org/ROSberryPi/Installing%20ROS%20Kinetic%20on%20the%20Raspberry%20Pi tutorial to install ROS I ran the roscore and rosrun sound_play soundplay_node.py then I ran rosrun sound_play say.py "Hello" also tried rosrun sound_play play.py /usr/share/sounds/alsa/Noise.wav and rosrun sound_play playbuiltin.py 2

I get no sound output

this however will play sound aplay /usr/share/sounds/alsa/Noise.wav

Any idea or ways to troubleshoot play_sound?

Thank you

play_sound sound_play has no sound and no errors

I an using ROS kinetic on a raspberry pi 3 model B with RASPBIAN JESSIE LITE distro installed. I used this http://wiki.ros.org/ROSberryPi/Installing%20ROS%20Kinetic%20on%20the%20Raspberry%20Pi tutorial to install ROS I ran the roscore and rosrun sound_play soundplay_node.py then I ran rosrun sound_play say.py "Hello" also tried rosrun sound_play play.py /usr/share/sounds/alsa/Noise.wav and rosrun sound_play playbuiltin.py 2

I get no sound output

this however will play sound aplay /usr/share/sounds/alsa/Noise.wav

Any idea or ways to troubleshoot play_sound?sound_play?

Thank you

sound_play has no sound and no errors

I an using ROS kinetic on a raspberry pi 3 model B with RASPBIAN JESSIE LITE distro installed. I used this http://wiki.ros.org/ROSberryPi/Installing%20ROS%20Kinetic%20on%20the%20Raspberry%20Pi tutorial to install ROS I ran the roscore and rosrun sound_play soundplay_node.py then I ran rosrun sound_play say.py "Hello" also tried rosrun sound_play play.py /usr/share/sounds/alsa/Noise.wav and rosrun sound_play playbuiltin.py 2

I get no sound output

this however will play sound aplay /usr/share/sounds/alsa/Noise.wav

Any idea or ways to troubleshoot sound_play?

Thank you

sound_play has no sound and no errors

I an using ROS kinetic on a raspberry pi 3 model B with RASPBIAN JESSIE LITE distro installed. I used this http://wiki.ros.org/ROSberryPi/Installing%20ROS%20Kinetic%20on%20the%20Raspberry%20Pi tutorial to install ROS I ran the roscore and rosrun sound_play soundplay_node.py then I ran rosrun sound_play say.py "Hello" also tried rosrun sound_play play.py /usr/share/sounds/alsa/Noise.wav and rosrun sound_play playbuiltin.py 2

I get no sound output

this however will play sound aplay /usr/share/sounds/alsa/Noise.wav

Any idea or ways to troubleshoot sound_play?

Thank you