Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

Compiling ROS Kinetec from source fails when building image_proc

I'm using an Arch machine and trying to compile ROS desktop full from source. The build fails when image_proc is trying to link executable.

Here is the error log:

[ 23%] Built target image_proc_gencfg
[ 84%] Built target image_proc
[ 92%] Linking CXX executable /home/alphayed/ROS/ros_catkin_ws/devel_isolated/image_proc/lib/image_proc/image_proc
/home/alphayed/ROS/ros_catkin_ws/install_isolated/lib/libopencv_viz3.so.3.1.0: undefined reference to `vtkSTLReader::New()'
/home/alphayed/ROS/ros_catkin_ws/install_isolated/lib/libopencv_viz3.so.3.1.0: undefined reference to `vtkOBJReader::New()'
collect2: error: ld returned 1 exit status
make[2]: *** [CMakeFiles/image_proc_exe.dir/build.make:219: /home/alphayed/ROS/ros_catkin_ws/devel_isolated/image_proc/lib/image_proc/image_proc] Error 1
make[1]: *** [CMakeFiles/Makefile2:68: CMakeFiles/image_proc_exe.dir/all] Error 2
make: *** [Makefile:139: all] Error 2

I've I think the problem is related to opencv3. I removed it from the system and recompiled it from source but that didn't solve the issue. Can you please help?

Compiling ROS Kinetec from source fails when building image_proc

I'm using an Arch machine and trying to compile ROS desktop full from source. The build fails when image_proc is trying to link executable.

Here is the error log:

[ 23%] Built target image_proc_gencfg
[ 84%] Built target image_proc
[ 92%] Linking CXX executable /home/alphayed/ROS/ros_catkin_ws/devel_isolated/image_proc/lib/image_proc/image_proc
/home/alphayed/ROS/ros_catkin_ws/install_isolated/lib/libopencv_viz3.so.3.1.0: undefined reference to `vtkSTLReader::New()'
/home/alphayed/ROS/ros_catkin_ws/install_isolated/lib/libopencv_viz3.so.3.1.0: undefined reference to `vtkOBJReader::New()'
collect2: error: ld returned 1 exit status
make[2]: *** [CMakeFiles/image_proc_exe.dir/build.make:219: /home/alphayed/ROS/ros_catkin_ws/devel_isolated/image_proc/lib/image_proc/image_proc] Error 1
make[1]: *** [CMakeFiles/Makefile2:68: CMakeFiles/image_proc_exe.dir/all] Error 2
make: *** [Makefile:139: all] Error 2

I've I think the problem is related to opencv3. I removed it from the system and recompiled it from source but that didn't solve the issue. Can you please help?