Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

Error compiling rosbag_storage on Mac OS X Yosemite

I've been following the instructions on the ROS wiki for building on Mac OS X. I'm running 10.10.3 with Xcode 6.3 (with CLI tools 6.3 installed). Everything works until it tries to build rosbag_storage.

Building uncompressed_stream.cpp the following errors occur:

/usr/local/include/boost/format/format_fwd.hpp:24:69: error: no type named 'allocator' in namespace 'std'
        class Tr = BOOST_IO_STD char_traits<Ch>, class Alloc = std::allocator<Ch> >
                                                               ~~~~~^
/usr/local/include/boost/format/format_fwd.hpp:24:78: error: expected ',' or '>' in template-parameter-list
        class Tr = BOOST_IO_STD char_traits<Ch>, class Alloc = std::allocator<Ch> >
                                                                             ^
/usr/local/include/boost/format/format_fwd.hpp:24:83: error: expected unqualified-id
        class Tr = BOOST_IO_STD char_traits<Ch>, class Alloc = std::allocator<Ch> >
                                                                                  ^
/usr/local/include/boost/format/format_fwd.hpp:27:13: error: unknown type name 'basic_format'
    typedef basic_format<char >     format;
            ^
/usr/local/include/boost/format/format_fwd.hpp:27:25: error: expected unqualified-id
    typedef basic_format<char >     format;
                        ^
/usr/local/include/boost/format/format_fwd.hpp:30:13: error: unknown type name 'basic_format'
    typedef basic_format<wchar_t >  wformat;
            ^
/usr/local/include/boost/format/format_fwd.hpp:30:25: error: expected unqualified-id
    typedef basic_format<wchar_t >  wformat;

Apparently my Google foo is not up to snuff as the only thing related to this has to do with a missing C++ std library file that is missing (<__debug>). Copying that file from Xcode into CLI tools doesn't fix the issue.

Any ideas how to get past this error?

Error compiling rosbag_storage on Mac OS X Yosemite

I've been following the instructions on the ROS wiki for building on Mac OS X. I'm running 10.10.3 with Xcode 6.3 (with CLI tools 6.3 installed). Everything works until it tries to build rosbag_storage.

Building uncompressed_stream.cpp the following errors occur:

/usr/local/include/boost/format/format_fwd.hpp:24:69: error: no type named 'allocator' in namespace 'std'
        class Tr = BOOST_IO_STD char_traits<Ch>, class Alloc = std::allocator<Ch> >
                                                               ~~~~~^
/usr/local/include/boost/format/format_fwd.hpp:24:78: error: expected ',' or '>' in template-parameter-list
        class Tr = BOOST_IO_STD char_traits<Ch>, class Alloc = std::allocator<Ch> >
                                                                             ^
/usr/local/include/boost/format/format_fwd.hpp:24:83: error: expected unqualified-id
        class Tr = BOOST_IO_STD char_traits<Ch>, class Alloc = std::allocator<Ch> >
                                                                                  ^
/usr/local/include/boost/format/format_fwd.hpp:27:13: error: unknown type name 'basic_format'
    typedef basic_format<char >     format;
            ^
/usr/local/include/boost/format/format_fwd.hpp:27:25: error: expected unqualified-id
    typedef basic_format<char >     format;
                        ^
/usr/local/include/boost/format/format_fwd.hpp:30:13: error: unknown type name 'basic_format'
    typedef basic_format<wchar_t >  wformat;
            ^
/usr/local/include/boost/format/format_fwd.hpp:30:25: error: expected unqualified-id
    typedef basic_format<wchar_t >  wformat;

Apparently my Google foo is not up to snuff as the only thing related to this has to do with a missing C++ std library file that is missing (<__debug>). Copying that file from Xcode into CLI tools doesn't fix the issue.

Any ideas how to get past this error?

EDIT: Same error with Xcode 6.3.1 (and matching CLI tools) installed

Error compiling rosbag_storage on Mac OS X Yosemite

I've been following the instructions on the ROS wiki for building on Mac OS X. I'm running 10.10.3 with Xcode 6.3 (with CLI tools 6.3 installed). Everything works until it tries to build rosbag_storage.

Building uncompressed_stream.cpp the following errors occur:

/usr/local/include/boost/format/format_fwd.hpp:24:69: error: no type named 'allocator' in namespace 'std'
        class Tr = BOOST_IO_STD char_traits<Ch>, class Alloc = std::allocator<Ch> >
                                                               ~~~~~^
/usr/local/include/boost/format/format_fwd.hpp:24:78: error: expected ',' or '>' in template-parameter-list
        class Tr = BOOST_IO_STD char_traits<Ch>, class Alloc = std::allocator<Ch> >
                                                                             ^
/usr/local/include/boost/format/format_fwd.hpp:24:83: error: expected unqualified-id
        class Tr = BOOST_IO_STD char_traits<Ch>, class Alloc = std::allocator<Ch> >
                                                                                  ^
/usr/local/include/boost/format/format_fwd.hpp:27:13: error: unknown type name 'basic_format'
    typedef basic_format<char >     format;
            ^
/usr/local/include/boost/format/format_fwd.hpp:27:25: error: expected unqualified-id
    typedef basic_format<char >     format;
                        ^
/usr/local/include/boost/format/format_fwd.hpp:30:13: error: unknown type name 'basic_format'
    typedef basic_format<wchar_t >  wformat;
            ^
/usr/local/include/boost/format/format_fwd.hpp:30:25: error: expected unqualified-id
    typedef basic_format<wchar_t >  wformat;

Apparently my Google foo is not up to snuff as the only thing related to this has to do with a missing C++ std library file that is missing (<__debug>). Copying that file from Xcode into CLI tools doesn't fix the issue.

Any ideas how to get past this error?

EDIT: Same error with Xcode 6.3.1 (and matching CLI tools) installed