Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

ax2550 node

Hello,

I have been trying to run the ax2550_node from the ros ax2550 package found here htlink text.

But i get an error which says " **AX2550 connecting to port /dev/motor_controller I have tried changing the port permissions as suggested by this user link text but to no avail. Could anyone please help me resolve this issue.

ax2550 node

Hello,

I have been trying to run the ax2550_node from the ros ax2550 package found here htlink texthttps://github.com/wjwwood/ax2550.git .

But i get an error which says " **AX2550 connecting to port /dev/motor_controller I have tried changing the port permissions as suggested by this user link text (http://answers.ros.org/question/186558/ax2550-node-fails-to-connect-to-ax2550/) but to no avail. Could anyone please help me resolve this issue.

ax2550 node

Hello,

I have been trying to run the ax2550_node from the ros ax2550 package found here https://github.com/wjwwood/ax2550.git .

But i get an error which says " **AX2550 connecting to port /dev/motor_controller I have tried changing the port permissions as suggested by this user (http://answers.ros.org/question/186558/ax2550-node-fails-to-connect-to-ax2550/) but to no avail. Could anyone please help me resolve this issue.

Update:

I have switched the usb-serial converter. I am now using Aten uc232-a. I am able to communicate with the controller via the roboteq roborun pc utility for windows 8. But somehow this node is unable to connect. I have tried assigning the serial port string("/dev/ttyUSB0") to the serial port parameter of the node using the following line : [rosrun ax2550 ax2550_node _serial_port:="/dev/ttyUSB0"] (&) [rosrun ax2550 ax2550_node serial_port:="/dev/ttyUSB0"] but it too has failed.

I dont know what iam doing wrong. Could anyone please guide me into the right direction. It is absolutely important for me to get this node working.

ax2550 node

Hello,

I have been trying to run the ax2550_node from the ros ax2550 package found here https://github.com/wjwwood/ax2550.git .

But i get an error which says " **AX2550 connecting to port /dev/motor_controller I have tried changing the port permissions as suggested by this user (http://answers.ros.org/question/186558/ax2550-node-fails-to-connect-to-ax2550/) but to no avail. Could anyone please help me resolve this issue.

Update:

I have switched the usb-serial converter. I am now using Aten uc232-a. I am able to communicate with the controller via the roboteq roborun pc utility for windows 8. But somehow this node is unable to connect. I have tried assigning the serial port string("/dev/ttyUSB0") to the serial port parameter of the node using the following line : [rosrun ax2550 ax2550_node _serial_port:="/dev/ttyUSB0"] (&) [rosrun ax2550 ax2550_node serial_port:="/dev/ttyUSB0"] but it too has failed.

I dont know what iam doing wrong. Could anyone please guide me into the right direction. It is absolutely important for me to get this node working.

ax2550 node

Hello,

I have been trying to run the ax2550_node from the ros ax2550 package found here https://github.com/wjwwood/ax2550.git .

But i get an error which says " **AX2550 says

AX2550 connecting to port /dev/motor_controller
[ERROR] [1424892454.858165528]: Failed to connect to the AX2550: IO Exception (2): No such file or directory, file /tmp/buildd/ros-hydro-serial-1.1.7-0raring-20141231-2116/src/impl/unix.cc, line 150.
[ INFO] [1424892454.858316111]: Will try to reconnect to the AX2550 in 5 seconds

I have tried changing the port permissions as suggested by this user (http://answers.ros.org/question/186558/ax2550-node-fails-to-connect-to-ax2550/) but to no avail. Could anyone please help me resolve this issue.

Update:

I have switched the usb-serial converter. I am now using Aten uc232-a. I am able to communicate with the controller via the roboteq roborun pc utility for windows 8. But somehow this node is unable to connect. I have tried assigning the serial port string("/dev/ttyUSB0") to the serial port parameter of the node using the following line : [rosrun ax2550 ax2550_node _serial_port:="/dev/ttyUSB0"] (&) [rosrun ax2550 ax2550_node serial_port:="/dev/ttyUSB0"] but it too has failed.

I dont know what iam doing wrong. Could anyone please guide me into the right direction. It is absolutely important for me to get this node working.

ax2550 node

Hello,

I have been trying to run the ax2550_node from the ros ax2550 package found here https://github.com/wjwwood/ax2550.git .

But i get an error which says

AX2550 connecting to port /dev/motor_controller
[ERROR] [1424892454.858165528]: Failed to connect to the AX2550: IO Exception (2): No such file or directory, file /tmp/buildd/ros-hydro-serial-1.1.7-0raring-20141231-2116/src/impl/unix.cc, line 150.
[ INFO] [1424892454.858316111]: Will try to reconnect to the AX2550 in 5 seconds

I have tried changing the port permissions as suggested by this user (http://answers.ros.org/question/186558/ax2550-node-fails-to-connect-to-ax2550/) but to no avail. Could anyone please help me resolve this issue.

Update:

I have switched the usb-serial converter. I am now using Aten uc232-a. I am able to communicate with the controller via the roboteq roborun pc utility for windows 8. But somehow this node is unable to connect. I have tried assigning the serial port string("/dev/ttyUSB0") to the serial port parameter of the node using the following line : [rosrun ax2550 ax2550_node _serial_port:="/dev/ttyUSB0"] (&) [rosrun ax2550 ax2550_node serial_port:="/dev/ttyUSB0"] but it too has failed.

I dont know what iam doing wrong. Could anyone please guide me into the right direction. It is absolutely important for me to get this node working.

This is the output from "ls -l /dev/ttyUSB0":

crwxrwxrwx 1 root dialout 188, 0 Feb 28 04:14 /dev/ttyUSB0

And when i run the node with the following command " rosrun ax2550 ax2550_node serial_port:="/dev/ttyUSB0" " i get the same error as specified earlier.