Ask Your Question
0

start position is off the global costmap? Navigation

asked 2013-06-09 14:38:22 -0500

Gazer gravatar image

updated 2013-06-09 17:41:24 -0500

Hi guys

I completely lost in using the navigation stack. I have created a launch file:

<launch>
  <master auto="start"/>

  <!-- Run the map server -->
  <node name="map_server" pkg="map_server" type="map_server" args="$(find navigation_for_segbot)/maps/bwi_test_world.yaml"/>

  <!--- Run AMCL -->
  <include file="$(find amcl)/examples/amcl_omni.launch" />

  <node pkg="move_base" type="move_base" respawn="false" name="move_base" output="screen">

    <rosparam file="$(find navigation_for_segbot)/params/local_costmap_params.yaml" c    <rosparam file="$(find navigation_for_segbot)/params/local_costmap_params.yaml" command="load" />
    <rosparam file="$(find navigation_for_segbot)/params/global_costmap_params.yaml" command="load" />
    <rosparam file="$(find navigation_for_segbot)/params/base_local_planner_params.yaml" command="load" />
  </node>
</launch>

then I tried to send goal but the robot is rotating around without actually moving anywhere:

[ INFO] [1370824628.007088563, 316.393000000]: Subscribed to Topics: 
[ INFO] [1370824628.233852157, 316.545000000]: MAP SIZE: 0, 200
[ INFO] [1370824628.238549672, 316.549000000]: Subscribed to Topics: 
[ INFO] [1370824628.449820351, 316.686000000]: Sim period is set to 0.05
[ WARN] [1370824628.463985213, 316.696000000]: Trajectory Rollout planner initialized with param meter_scoring not set. Set it to true to make your settins 
robust against changes of costmap resolution.
[ WARN] [1370824381.338229900, 95.549000000]: The robot's start position is off the global costmap. Planning will always fail, are you sure the robot has been properly localized?

I believe the last line of above is the error. But why??????

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2013-06-11 05:11:24 -0500

mgruhler gravatar image

It seems to me that your map is not loaded correctly. MAP SIZE is 0,200. So this obviously leads to the robot to be off the costmap, as the costmaps dimension is 0 in x-direction.

Are width and height set correctly in the bwi_test_world.yaml?

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2013-06-09 14:38:22 -0500

Seen: 2,230 times

Last updated: Jun 11 '13