Ask Your Question
0

Hokuyo Node Frame ID problem for Slam

asked 2013-04-28 22:41:16 -0600

cheour gravatar image

updated 2014-01-28 17:16:22 -0600

ngrennan gravatar image

Hello,

I'm trying to do slam with hector_mapping. I have setted up all the necessary steps. All the transforms have been made. But when I run the rviz it seems there is no transform between base_link and laser. But actually it is published with static transform publisher and I confirmed that with tf_monitor.

When I run tf_monitor for base_link and laser, under laser it says "NO PARENT". These brings to my mind if there is problem with hokuyo_node. When I look at it, it seems ok and frame_id is setted to laser.

I really get confused with that. Any helps appreciated.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

1

Can you post the commandline or parameters you are using for your static transform publisher? Also you could post your tf tree from rosrun tf view_frames.

Ben_S gravatar imageBen_S ( 2013-04-29 01:24:31 -0600 )edit

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2016-01-24 07:56:38 -0600

bailiqun gravatar image

when you run hector_slam without odom,your view_frame like this /map -> /base_link this is publish by hector-slam,then /base_link -> /laser publish by static-transform.and I don't really get your problem,could you provide detail?

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2013-04-28 22:41:16 -0600

Seen: 467 times

Last updated: Jan 24 '16