Ask Your Question
0

Communication with Turtlebot Roomba base

asked 2013-03-02 01:12:36 -0500

Devasena Inupakutika gravatar image

I have installed all the stacks along with roomba_robot and serial_communication. Execute "MAKE" for all. I am trying to run this command:

rosrun roomba_500_series roomba560_node which throws below error:

turtlebot@ubuntu:~/myStacks$ rosrun roomba_500_series roomba560_node file = /home/turtlebot/myStacks/roomba_robot/roomba_500_series/src/roomba560.cpp line=156

Anyone please suggest if I am missing anything and help me in resolving this problem. It's urgent !! Thank You !!

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Error as below:turtlebot@ubuntu:~/myStacks$ rosrun roomba_500_series roomba560_node file = /home/turtlebot/myStacks/roomba_robot/roomba_500

Devasena Inupakutika gravatar image Devasena Inupakutika  ( 2013-03-02 01:16:04 -0500 )edit

Could not connect to Roomba

Devasena Inupakutika gravatar image Devasena Inupakutika  ( 2013-03-02 01:17:15 -0500 )edit

Did u change the permission of usb port to which roomba is connected..

ayush_dewan gravatar image ayush_dewan  ( 2013-03-02 03:05:47 -0500 )edit

Nope. How will changing permission of USB port effect ? I mean I can see that it's detecting at /dev/ttyUSB0.. To what permission do I have to change ?

Devasena Inupakutika gravatar image Devasena Inupakutika  ( 2013-03-02 03:55:40 -0500 )edit

You mean shall I do this way: chmod 777 <path to USB device which is /dev/ttyUSB0 here > ?

Devasena Inupakutika gravatar image Devasena Inupakutika  ( 2013-03-02 04:05:57 -0500 )edit

@shade .. It's working now.. but many times after connection is established, it shows following messages and I am unable to communicate...[ERROR] [1362487447.570308487]: Could not retrieve sensor packets. Please suggest. Thanks.

Devasena Inupakutika gravatar image Devasena Inupakutika  ( 2013-03-05 00:46:06 -0500 )edit

It's getting disconnected as soon as connection is established..

Devasena Inupakutika gravatar image Devasena Inupakutika  ( 2013-03-05 00:47:08 -0500 )edit

Might need to add turtlebot to the group. sudo usermod -a -G dialout turtlebot --but I'm no expert.

KM6VV gravatar image KM6VV  ( 2013-03-05 14:16:38 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2013-03-08 04:03:11 -0500

Devasena Inupakutika gravatar image

There was issue with roomba 521 base's FTDI serial connection due to which it was getting disconnected as soon as it gets connected to roomba. I have tested on two other turtlebots that we have got in lab and everything working fine. Thanks for the help. Can you please accept this and close this as well as other questions that i raised. @shade

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2013-03-02 01:12:36 -0500

Seen: 439 times

Last updated: Mar 08 '13