Ask Your Question
0

openni_launch in ROS fuerte doesn't work

asked 2012-10-22 02:09:58 -0500

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >75 is welcome to improve it.

Hi.

I was using Ubuntu 11.10 and ROS Electric version before, and it worked pretty well. And I upgraded my Ubuntu to 12.04 and so I changed my ROS from Electric to Fuerte.

Installing ROS, and openni_camera, openni_launch, and I commanded in terminal,

$ roslaunch openni_launch openni.launch

THEN, it showed so many Exception AttributeErrors, errors, fatal errors. Followings are what the terminal said..

... logging to /home/cpslab/.ros/log/3426f506-1c40-11e2-bd5e-90e6bace91bb/roslaunch-cpslab-System-Product-Name-12244.log Checking log directory for disk usage. This may take awhile. Press Ctrl-C to interrupt Done checking log file disk usage. Usage is <1GB.

started roslaunch server http://cpslab-System-Product-Name:58779/

SUMMARY

PARAMETERS * /camera/depth/rectify_depth/interpolation * /camera/depth_registered/rectify_depth/interpolation * /camera/disparity_depth/max_range * /camera/disparity_depth/min_range * /camera/disparity_depth_registered/max_range * /camera/disparity_depth_registered/min_range * /camera/driver/depth_camera_info_url * /camera/driver/depth_frame_id * /camera/driver/depth_registration * /camera/driver/device_id * /camera/driver/rgb_camera_info_url * /camera/driver/rgb_frame_id * /rosdistro * /rosversion

NODES /camera/depth/ metric (nodelet/nodelet) metric_rect (nodelet/nodelet) points (nodelet/nodelet) rectify_depth (nodelet/nodelet) /camera/rgb/ debayer (nodelet/nodelet) rectify_color (nodelet/nodelet) rectify_mono (nodelet/nodelet) / camera_base_link (tf/static_transform_publisher) camera_base_link1 (tf/static_transform_publisher) camera_base_link2 (tf/static_transform_publisher) camera_base_link3 (tf/static_transform_publisher) camera_nodelet_manager (nodelet/nodelet) /camera/ disparity_depth (nodelet/nodelet) disparity_depth_registered (nodelet/nodelet) driver (nodelet/nodelet) points_xyzrgb_depth_rgb (nodelet/nodelet) register_depth_rgb (nodelet/nodelet) /camera/ir/ rectify_ir (nodelet/nodelet) /camera/depth_registered/ metric (nodelet/nodelet) metric_rect (nodelet/nodelet) rectify_depth (nodelet/nodelet)

auto-starting new master Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading'="" from="" '="" usr="" lib="" python2.7="" threading.pyc'=""> ignored process[master]: started with pid [12260] ROS_MASTER_URI=http://localhost:11311

setting /run_id to 3426f506-1c40-11e2-bd5e-90e6bace91bb Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading'="" from="" '="" usr="" lib="" python2.7="" threading.pyc'=""> ignored process[rosout-1]: started with pid [12273] started core service [/rosout] Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading'="" from="" '="" usr="" lib="" python2.7="" threading.pyc'=""> ignored process[camera_nodelet_manager-2]: started with pid [12285] Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading'="" from="" '="" usr="" lib="" python2.7="" threading.pyc'=""> ignored process[camera/driver-3]: started with pid [12286] Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading'="" from="" '="" usr="" lib="" python2.7="" threading.pyc'=""> ignored process[camera/rgb/debayer-4]: started with pid [12308] Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading'="" from="" '="" usr="" lib="" python2.7="" threading.pyc'=""> ignored process[camera/rgb/rectify_mono-5]: started with pid [12344] Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading'="" from="" '="" usr="" lib="" python2.7="" threading.pyc'=""> ignored process[camera/rgb/rectify_color-6]: started with pid [12362] Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading'="" from="" '="" usr="" lib="" python2.7="" threading.pyc'=""> ignored process[camera/ir/rectify_ir-7]: started with pid [12386] Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading'="" from="" '="" usr="" lib="" python2.7="" threading.pyc'=""> ignored process[camera/depth/rectify_depth-8]: started with pid [12424] Exception AttributeError: AttributeError("'_DummyThread' object has no attribute '_Thread__block'",) in <module 'threading'="" from="" '="" usr="" lib="" python2.7="" threading.pyc'=""> ignored process[camera ... (more)

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

First of all, you can safely ignore the exceptions. It's a python error and there are some patches that do nothing but suppressing the exception message. For the nodelet error could you please do a "killall XnSensorServer" and relaunch your openni services using roslaunch openni_launch ...

yigit gravatar image yigit  ( 2012-10-22 03:06:47 -0500 )edit

have You insatlled the openni drivers? How did you install openni_launch from source or with $sudo apt get ros-fuerte-openni-kinect ?

dinamex gravatar image dinamex  ( 2012-10-22 03:15:29 -0500 )edit

@yygyt Thanks for your answering. But when i command $ killall XnSensorServer, then it says XnSensorServer : no process found. Then isn't it the problem of other things than XnSensorServer? Again, thanks a lot!

Oppenheim gravatar image Oppenheim  ( 2012-10-23 21:37:15 -0500 )edit

@dinamex Thanks for your answering. I installed openni_launch with $ sudo apt-get install ros-fuerte-openni-launch. and I just installed openni_camera and openni_launch. Should I install other things?, Thanks a lot!

Oppenheim gravatar image Oppenheim  ( 2012-10-23 21:40:46 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2012-10-26 05:14:06 -0500

Vegeta gravatar image

I had the same problem , the solution is to stop the service , start again , in a new terminal , write killall XnSensorServer and then start the openni launch .. it will work .. the order is important... also you have to do it every time.. i havent found a fix for it yet to make it a permanent sol.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2012-10-22 02:09:58 -0500

Seen: 564 times

Last updated: Oct 22 '12