Ask Your Question
0

Problems using turtlebot with wifi connection [closed]

asked 2012-10-18 11:21:08 -0600

randrews33 gravatar image

updated 2012-10-18 11:41:41 -0600

Ryan gravatar image

Hello, I am currently using my turtlebot on an ethernet connection, and it works just fine, but I would like to set it up for a wireless network. I have the laptop and the workstation connected. I can have them ping each other and I can SSH into the laptop. However, when I start the service and try to launch the dashboard, it gives me an error saying it cannot communicate with the master. I have triple-checked my ROS_MASTER_URI and ROS_HOSTNAME environment variables on the laptop and the workstation and they are correct, and I have also checked the ~/.bashrc to make sure they are set correctly (which they are). I cannot seem to figure this out. Any insight that can be provided would be greatly appreciated

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason question is not relevant or outdated by tfoote
close date 2015-08-31 20:56:06.752478

Comments

Can you please provide the following information: what's the IP addresses of the workstation and the laptop's wifi interface? Which ROS_MASTER_URI settings were you using?

Lorenz gravatar imageLorenz ( 2012-10-18 23:12:40 -0600 )edit

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2012-10-18 16:50:00 -0600

joe.s gravatar image

Did you do "ssh -X turtlebot@IPaddress" ? I'm not sure this will help... but when going through the tutorial, I found that it did.

edit flag offensive delete link more

Question Tools

2 followers

Stats

Asked: 2012-10-18 11:21:08 -0600

Seen: 399 times

Last updated: Oct 18 '12