Ask Your Question
0

rosserial with arduino NO node!

asked 2012-08-05 01:36:36 -0500

bobliao gravatar image

updated 2012-08-05 01:38:52 -0500

I have searched the solution for my problem,however i am still puzzled. below is my problem: 1.I download the examples from the Arduino IDE on my Uno 238P

2.execute :roscore , rosrun rosserial_python serial_node.py /dev/ttyACM0,

output:

[INFO] [WallTime: 1344165710.415424] [0.000000] ROS Serial Python Node

[INFO] [WallTime: 1344165710.434731] [0.000000] Connected on /dev/ttyACM0 at 57600 baud

But, when i list the topics: /rosout /rosout_agg

and service list: /rosout/get_loggers /rosout/set_logger_level

i have found that others terminal will show :

[INFO] [WallTime: 1342164886.822488] ROS Serial Python Node

[INFO] [WallTime: 1342164886.825278] Connected on /dev/ttyACM0 at 57600 baud

[INFO] [WallTime: 1342164888.953740] Note: publish buffer size is 512 bytes

[INFO] [WallTime: 1342164888.974499] Starting service client, waiting for service 't

so ,how to solve it ?thanks!

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2012-08-05 03:05:47 -0500

bobliao gravatar image

I solved it .i don't konow why ,i just restarted my computer~~~it works. btw:remeber to edit the ttyACM0 in the serial_node.py !!!

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2012-08-05 01:36:36 -0500

Seen: 210 times

Last updated: Aug 05 '12