free(): invalid pointer then move_base crashed

asked 2022-07-12 00:52:57 -0500

N.N.Huy gravatar image

Hello everyone, I am running navigation with husky simulator. After I launch the husky_gazebo, I had a simulator of Husky and it environment. But when I launch the roslaunch husky_navigation amcl_demo.launch, the terminal informed as the following:

free(): invalid pointer

and then the move_base crashed.

This is the full log when I launch amcl_demo:

NODES / amcl (amcl/amcl) map_server (map_server/map_server) move_base (move_base/move_base)

ROS_MASTER_URI=http://my_ip:11311

process[map_server-1]: started with pid [32195] process[amcl-2]: started with pid [32196] process[move_base-3]: started with pid [32197] free(): invalid pointer [ WARN] [1657604310.453949831, 200.494000000]: No laser scan received (and thus no pose updates have been published) for 200.494000 seconds. Verify that data is being published on the /scan topic. [ WARN] [1657604310.453988858, 200.494000000]: No laser scan received (and thus no pose updates have been published) for 200.494000 seconds. Verify that data is being published on the /scan topic.
[move_base-3] process has died [pid 32197, exit code -6, cmd /opt/ros/noetic/lib/move_base/move_base __name:=move_base __log:=/home/ngochuy/.ros/log/c2cb12c0-01a4-11ed-9945-09a741ccb4de/move_base-3.log]. log file: /home/ngochuy/.ros/log/c2cb12c0-01a4-11ed-9945-09a741ccb4de/move_base-3*.log

I tried with other simulators, the result was the same when it load the move_base node. Do you have any idea to fix this problem ? Thanks in advance and have a nice day!

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Did you ever figure this out? I am running into the same problem running the Matlab VMware image with ROS

ElGalloGringo gravatar image ElGalloGringo  ( 2023-03-08 13:58:13 -0500 )edit