[robot_state_publisher-3] process has died

asked 2021-01-30 13:53:41 -0500

asma gravatar image

Everytime i try to roslaunch udacity_bot udacity_world.launch, i get this!

PARAMETERS

  • /joint_state_publisher/use_gui: False

  • /robot_description:

  • /rosdistro: kinetic

  • /rosversion: 1.12.7

  • /use_sim_time: True

NODES /

gazebo (gazebo_ros/gzserver)

gazebo_gui (gazebo_ros/gzclient)

joint_state_publisher (joint_state_publisher/joint_state_publisher)

robot_state_publisher (robot_state_publisher/robot_state_publisher)

rviz (rviz/rviz)

urdf_spawner (gazebo_ros/spawn_model)

auto-starting new master

process[master]: started with pid [19839]

ROS_MASTER_URI=http://localhost:11311

setting /run_id to f1667714-6330-11eb-9cdc-000c29954203

process[rosout-1]: started with pid [19852]

started core service [/rosout]

process[joint_state_publisher-2]: started with pid [19861]

process[robot_state_publisher-3]: started with pid [19863]

process[gazebo-4]: started with pid [19866]

process[gazebo_gui-5]: started with pid [19872]

process[urdf_spawner-6]: started with pid [19890]

process[rviz-7]: started with pid [19907]

SpawnModel script started

waiting...

available.

[robot_state_publisher-3] process has died [pid 19863, exit code -11, cmd

/opt/ros/kinetic/lib/robot_state_publisher/robot_state_publisher __name:=robot_state_publisher

__log:=/home/robond/.ros/log/f1667714-6330-11eb-9cdc-000c29954203/robot_state_publisher-3.log].

log file: /home/robond/.ros/log/f1667714-6330-11eb-9cdc-000c29954203/robot_state_publisher-3*.log

I can't find the file robot_state_publisher-3.log!

here's my udacity_world.launch file

<launch>

<include file="$(find udacity_bot)/launch/robot_description.launch"/>

<arg name="world" default="empty"/>

<arg name="paused" default="false"/>

<arg name="use_sim_time" default="true"/>

<arg name="gui" default="true"/>

<arg name="headless" default="false"/>

<arg name="debug" default="false"/>

<include file="$(find gazebo_ros)/launch/empty_world.launch">

<arg name="world_name" value="$(find udacity_bot)/worlds/jackal_race.world"/>

<arg name="paused" value="$(arg paused)"/>

<arg name="use_sim_time" value="$(arg use_sim_time)"/>

<arg name="gui" value="$(arg gui)"/>

<arg name="headless" value="$(arg headless)"/>

<arg name="debug" value="$(arg debug)"/>

</include>

<node name="urdf_spawner" pkg="gazebo_ros" type="spawn_model" respawn="false" <="" p="">

output="screen" args="-urdf -param robot_description -model udacity_bot"/>

<node name="rviz" pkg="rviz" type="rviz" respawn="false"/>

</launch>

Here's my robot_description.launch file

<launch>

<node name="joint_state_publisher" pkg="joint_state_publisher" type="joint_state_publisher">

<param name="use_gui" value="false"/>

</node>

<node name="robot_state_publisher" pkg="robot_state_publisher" type="robot_state_publisher" respawn="false" <="" p="">

output="screen"/>

</launch>

can someone please help me and tell me what's wrong or what should i do?

edit retag flag offensive close merge delete