Ask Your Question
0

Hokuyo Laser Scanner not updating fastly

asked 2020-04-04 07:49:32 -0500

me_saw gravatar image

updated 2020-04-04 07:50:32 -0500

In Hokuyo Laser the scan values are getting dealyed from gazebo

  <gazebo reference="hokuyo_link">
<sensor type="ray" name="head_hokuyo_sensor">
  <pose>0.0 0 0.0 0 -0 0</pose>
  <ray>
    <scan>
      <horizontal>
        <samples>720</samples>
        <resolution>1</resolution>
        <min_angle>-1.58079</min_angle>
        <max_angle>1.58079</max_angle>
      </horizontal>
    </scan>
    <range>
      <min>0.08</min>
      <max>5</max>
      <resolution>0.01</resolution>
    </range>
    <noise>
      <type>gaussian</type>
      <mean>0.0</mean>
      <stddev>0.01</stddev>
    </noise>
  </ray>
  <plugin name="gazebo_ros_head_hokuyo_controller" filename="libgazebo_ros_laser.so">
    <always_on>1</always_on>
    <topicName>/sk/laser/scan</topicName>
    <frameName>hokuyo_link</frameName>
    <visualize>true</visualize>
  </plugin>
  <always_on>1</always_on>
  <update_rate>30</update_rate>
  <visualize>true</visualize>
</sensor>

</gazebo>

gazebo veiw

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Could you formulate better your question? Show us more data about the problem. It helps us to help you.

Teo Cardoso gravatar image Teo Cardoso  ( 2020-04-05 16:53:12 -0500 )edit

Laser values are not getting accurately, laser is kind of blinking so some values are missing from left and and right

me_saw gravatar image me_saw  ( 2020-04-06 10:16:39 -0500 )edit

I tried here your laser settings on my robot. And the laser is working fine.

https://pasteboard.co/J2zz95B.png

I just copy and paste what you post here. So the problem isn't in the code.

Teo Cardoso gravatar image Teo Cardoso  ( 2020-04-06 10:54:50 -0500 )edit

Then what could be the problem? It's like the laser is flickering from left and right to some angle because of this laser values are missing

me_saw gravatar image me_saw  ( 2020-04-06 11:05:56 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2020-04-06 12:05:23 -0500

Teo Cardoso gravatar image

updated 2020-04-06 17:18:53 -0500

I was checking here and increase the range tag

Try to increase <min>0.08</min>

The values are just an example, but it is a good start.

edit flag offensive delete link more

Comments

Isn't the clip tag used in camera plugin?

me_saw gravatar image me_saw  ( 2020-04-06 12:30:16 -0500 )edit
1

Sorry, I'm out of my mind. Try to increase <min>0.08</min>

Teo Cardoso gravatar image Teo Cardoso  ( 2020-04-06 12:58:24 -0500 )edit

No problem Thanks I'll try it out

me_saw gravatar image me_saw  ( 2020-04-06 13:00:18 -0500 )edit

Thank you:) it solved the problem I increased the min to 0.28 and it's working perfectly. I guess the problem was the dimensions of my model

can you answer it separate so that I can mark it as correct.

me_saw gravatar image me_saw  ( 2020-04-06 13:11:18 -0500 )edit
1

I edited the comment. I'm glad to help ^^

Teo Cardoso gravatar image Teo Cardoso  ( 2020-04-06 17:18:38 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

2 followers

Stats

Asked: 2020-04-04 07:49:32 -0500

Seen: 16 times

Last updated: Apr 06