Ask Your Question
0

openkinnect : build error (Fuerte version) [closed]

asked 2012-05-14 19:22:47 -0500

moncvan gravatar image

updated 2016-10-24 08:34:03 -0500

ngrennan gravatar image

I'm using the ROS Fuerte version and also the Ubuntu 12.04 I did the same thing like the guy who posted at [http://answers.ros.org/question/11158/openni-kinect-build-errors]. I have done the ROS Fuerte Installed

based on the website link text

  1. sudo apt-get install ros-fuerte-openni-kinect

  2. hg clone https://kforge.ros.org/openni/drivers

  3. cd drivers

  4. BUT, when I type "make", it shows like this below :

make[3]: * [../../../Bin/x86-Release/org.OpenNI.jar] Error 127 make[2]: [Wrappers/OpenNI.java] Error 2 make[2]: Waiting for unfinished jobs.... failed to execute: make -j8 -C /home/n7256795/drivers/openni/build/openni/Platform/Linux/CreateRedist/../Build > /home/n7256795/drivers/openni/build/openni/Platform/Linux/CreateRedist/Output/BuildOpenNI.txt Building Failed! make[1]: [installed] Error 1 make[1]: Leaving directory `/home/n7256795/drivers/openni' make: ** [openni_lib] Error 2

Really need help and I do really appreciate if anyone can solve this problem.

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason question is not relevant or outdated by tfoote
close date 2013-12-29 13:41:53

2 Answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2012-06-07 02:28:22 -0500

jep31 gravatar image

Same problem. ROS says: New in Fuerte: each camera driver formerly included here now resides in its own separate stack. For backwards compatibility, those stacks are listed as camera_drivers dependencies, but external dependencies should refer directly to the desired driver stack.

So where is this driver ?

edit flag offensive delete link more
0

answered 2012-05-21 23:20:31 -0500

kleinash gravatar image

Hi, I am having a similar problem - but it seams like the kinect openni drivers etc are already in the kinect package and that manually installing the drivers like you mention is over doing it - but how to get it running I dont know..

edit flag offensive delete link more

Comments

I've exactly same problem too!! and when I tried roslaunch openni_launch openni.launch I have: [ INFO] [1307492242.533491680]:[/openni_node1] No devices connected.... waiting for devices to be connected , anybody knows how to solve this, I can't rally use my kinect in this way!!

marco.puni gravatar image marco.puni  ( 2012-05-29 03:01:15 -0500 )edit

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2012-05-14 19:22:47 -0500

Seen: 502 times

Last updated: Jun 07 '12