Ask Your Question
0

No package 'OGRE', 'OGRE-Overlay' found: ROS/kinetic/RPi

asked 2019-11-18 23:30:13 -0600

Ashkr gravatar image

updated 2019-11-22 15:21:28 -0600

jayess gravatar image

Hi, Please help me to resolve this issue while setting up ROS on RPi3 (buster).

error log:

==> Processing catkin package: 'rviz'
==> Building with env: '/opt/ros/kinetic/env.sh'
==> cmake /home/pi/ros_catkin_ws/src/rviz -DCATKIN_DEVEL_PREFIX=/home/pi/ros_catkin_ws/devel_isolated/rviz -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=/opt/ros/kinetic -DCMAKE_BUILD_TYPE=Release -G Unix Makefiles in '/home/pi/ros_catkin_ws/build_isolated/rviz'
-- Boost version: 1.58.0
-- Found the following Boost libraries:
--   filesystem
--   program_options
--   signals
--   system
--   thread
--   chrono
--   date_time
--   atomic
-- Assimp version has unified headers
-- Checking for modules 'OGRE;OGRE-Overlay'
--   No package 'OGRE' found
--   No package 'OGRE-Overlay' found
-- Checking for module 'OGRE'
--   No package 'OGRE' found
CMake Error at /usr/share/cmake-3.13/Modules/FindPkgConfig.cmake:452 (message):
  A required package was not found
Call Stack (most recent call first):
  /usr/share/cmake-3.13/Modules/FindPkgConfig.cmake:622 (_pkg_check_modules_internal)
  CMakeLists.txt:53 (pkg_check_modules)


-- Configuring incomplete, errors occurred!
See also "/home/pi/ros_catkin_ws/build_isolated/rviz/CMakeFiles/CMakeOutput.log".
See also "/home/pi/ros_catkin_ws/build_isolated/rviz/CMakeFiles/CMakeError.log".
<== Failed to process package 'rviz':
  Command '['/opt/ros/kinetic/env.sh', 'cmake', '/home/pi/ros_catkin_ws/src/rviz', '-DCATKIN_DEVEL_PREFIX=/home/pi/ros_catkin_ws/devel_isolated/rviz', '-DCMAKE_INSTALL_PREFIX=/opt/ros/kinetic', '-DCMAKE_BUILD_TYPE=Release', '-G', 'Unix Makefiles']' returned non-zero exit status 1

Reproduce this error by running:
==> cd /home/pi/ros_catkin_ws/build_isolated/rviz && /opt/ros/kinetic/env.sh cmake /home/pi/ros_catkin_ws/src/rviz -DCATKIN_DEVEL_PREFIX=/home/pi/ros_catkin_ws/devel_isolated/rviz -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=/opt/ros/kinetic -DCMAKE_BUILD_TYPE=Release -G 'Unix Makefiles'

Command failed, exiting.

I had followed this tutorial step by step.

spent lot of time in searching the solution for this issue, couldn't find the proper solution.

Please help.

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2019-11-21 18:18:29 -0600

Ashkr gravatar image

Since I tried a lot to find the solution of the error i was facing....failed to find any! :(

Finally i reviewed the error in detail and make suitable installation further....

hope this helps some how. For me it works...

for rviz,OGRE Not Found error:

sudo aptitude install libboost-thread-dev (YES)

sudo apt-get install libogre-1.9-dev ogre-1.9-doc ogre-1.9-tools (YES)

Thanks!

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2019-11-18 23:30:13 -0600

Seen: 23 times

Last updated: Nov 22