Ask Your Question
1

Robot model vibrates on gazebo [closed]

asked 2012-04-19 04:00:00 -0600

OptiX gravatar image

Hi! I've spawned a model on gazebo and using PID to control the joints. When I check the joint_state topic it shows that the joints oscillates by a very small error. The whole model vibrates on gazebo and rviz but the vibrations are smaller on rviz, I don't know if those vibrations are caused by the oscillations on the joints or something else.

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason question is not relevant or outdated by tfoote
close date 2013-12-29 13:16:59

Comments

Have you tried setting all gains to zero/starting it without joint controllers? If it does not exhibit vibration then, it's a pretty safe bet that the controller was inducing them.

Stefan Kohlbrecher gravatar imageStefan Kohlbrecher ( 2012-04-19 20:51:50 -0600 )edit

When I stop the controller it gets worse, it's like random positions are being enforced on each joint resulting in random movement of the arm. I would expect the arm to just lie down and do nothing.

OptiX gravatar imageOptiX ( 2012-04-23 02:32:16 -0600 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2012-04-19 16:36:07 -0600

bit-pirate gravatar image

Are you using high D terms? They can multiply the effect of noise introduced by small calculation errors. If that is the case, you need to tune your PID controllers again. Depending on your use case you might omit the D-terms (set to zero).

edit flag offensive delete link more

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2012-04-19 04:00:00 -0600

Seen: 931 times

Last updated: Apr 19 '12