rendering from heightmap is incorrect [closed]

asked 2018-10-21 18:39:08 -0500

zywang gravatar image

Hi there, i am trying to build a model from a heightmap image. It can be successfully loaded to the scene, but the rendering i.e. lighting seems to be wrong. Can someone give some hints on how to fix it? Thanks!

The rendered model looks like this: https://drive.google.com/file/d/1h2vP...

The model.sdf file looks like this:

<?xml version="1.0" ?>
<sdf version="1.5">
    <model name="heightmap">
      <static>true</static>
      <link name="link">
        <collision name="collision">
          <geometry>
            <heightmap>
              <uri>model://blank_map1/materials/textures/map1.png</uri>
              <size>20 20 5</size>
              <pos>0 0 0</pos>
            </heightmap>
          </geometry>
        </collision>
        <visual name="visual_abcedf">
          <geometry>
            <heightmap>
              <uri>model://blank_map1/materials/textures/map1.png</uri>
              <size>20 20 5</size>
              <pos>0 0 0</pos>
            </heightmap>
             <material>
               <script>
                 <uri>file://media/materials/scripts/gazebo.material</uri>
                 <name>Gazebo/Grey</name>
               </script>
             </material> 
          </geometry>
        </visual>
      </link>
    </model>
</sdf>
edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason Gazebo Question: The Gazebo community prefers to answer questions at: http://answers.gazebosim.org by gvdhoorn
close date 2018-10-22 02:07:58.737379

Comments

As this is a Gazebo-only question, please ask this over at Gazebo Answers.

If/when you do, please post a comment here with a link to your new question so we can keep things connected.

gvdhoorn gravatar image gvdhoorn  ( 2018-10-22 02:08:39 -0500 )edit