Ask Your Question
0

Lidar and PX4 in conflict.

asked 2018-06-28 04:13:26 -0600

2polew gravatar image

I have a Hokuyo lidar (UTM-30LX) and PX4, both connected to raspberry pi 3 via USB. The problem is, when I connect one, ROS doesn't identify the other. I only have one working sensor at a time, and the other one is not recognized by the system. How can I make them both send me data simultaneously?

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2018-06-28 05:29:12 -0600

We may need a bit more information from you to be able to solve this problem, but I can have a guess at a possible cause.

Have you hard coded the device ports for the two sensors? The first connected device will usually be something like /dev/ttyUSB0 or /dev/ttyACM0, the sensor you connect second will be numbered with a higher device path such as /dev/ttyUSB1. You may need to update the device paths for the second sensor from its default value for it to work.

The tidiest solution is to setup some udev rules on your system so that the devices will be detected on connection and symlinked to a clear and unique path. I can explain how to do this if this does turn out to be the source of your problem.

Hope this helps.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2018-06-28 04:13:26 -0600

Seen: 38 times

Last updated: Jun 28 '18