Ask Your Question
0

Rviz is not loading

asked 2017-07-20 13:56:24 -0500

tyberious gravatar image

When running commands for Rviz I am not getting any output on the terminal and Rviz gui is not loading. I am running Indigo.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Are you running roscore?

jayess gravatar imagejayess ( 2017-07-20 13:59:10 -0500 )edit

I am running roscore.

tyberious gravatar imagetyberious ( 2017-07-20 14:02:52 -0500 )edit

:~$ rosrun rviz rviz

tyberious gravatar imagetyberious ( 2017-07-20 14:16:36 -0500 )edit

Run rosrun rqt_logger_level rqt_logger_level and play around with the different loggers and logger levels for rviz and see if that tells you anything.

jayess gravatar imagejayess ( 2017-07-20 14:24:03 -0500 )edit

Hey Jayess I am not seeing rviz listed when running rosrun rqt_logger_level rqt_logger_level

tyberious gravatar imagetyberious ( 2017-07-20 14:28:18 -0500 )edit

The node name should be something along the lines of /rviz_1500579339612988311.

jayess gravatar imagejayess ( 2017-07-20 14:38:41 -0500 )edit

How did you install ROS?

jayess gravatar imagejayess ( 2017-07-20 14:38:54 -0500 )edit

sudo apt install ros-indigo-desktop-full I dont have anything that looks like that /rviz_1500579339612988311

tyberious gravatar imagetyberious ( 2017-07-20 14:41:39 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2017-07-21 09:05:58 -0500

Airuno2L gravatar image

If running apt install is all you did to install ROS and you haven't setup your environment things won't likely work right. Have you followed the installation tutorial?

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2017-07-20 13:56:24 -0500

Seen: 98 times

Last updated: Jul 21 '17