Ask Your Question
0

pointgrey camera works only once

asked 2017-04-04 07:44:04 -0600

ROSkinect gravatar image

updated 2017-04-04 08:51:44 -0600

When I launch my camera using:

roslaunch pointgrey_camera_driver camera.launch

it starts working and publishing all topics, very normal!

Then I launch my node that subscribe to /camera/image_raw and it works fine. But when I shut down my node and launch it again, it doesn't work! even though the topic is still published.

Also

rostopic echo /camera/image_raw

doesn't give anything after that.

I noticed I get that error:

[ERROR] [1491313248.152009223]: PointGreyCamera::grabImage Failed to retrieve buffer | FlyCapture2::ErrorType 41 There is an image consistency issue with this image.

What's the issue?

I'm using:

Ubuntu 16.04

ROS kinetic

Camera Blackfly 0.9 MP Color GigE PoE (Sony ICX692)

Driver camera: https://github.com/ros-drivers/pointg...

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2017-05-19 10:16:00 -0600

naveenT1010 gravatar image

The image packets are getting dropped, might be due to bandwidth congestion. Try increasing the packet delay or decreasing the packet size. Have a look at these two:

Increase Packet Delay

Increase PC Buffer capacity

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2017-04-04 07:44:04 -0600

Seen: 390 times

Last updated: Apr 04 '17