Ask Your Question
0

Adding dynamic obstacles in Stage

asked 2017-02-22 17:47:43 -0600

RohitM gravatar image

I have attempted two ways to add a dynamic obstacle neither of which have worked:

  1. I added a simple model and added a velocity attribute to it which should give it an initial velocity as mentioned here. But for some reason that I have not understood, this method is not working.

  2. I added another position model (thus making it two robots in my simulation) so that I can try to pass messages to my dynamic obstacle through the robot_1/cmd_vel topic. After debugging the many tf errors that come I have finally got rid of errors in rviz. However the obstacles are not visible in rviz even though they are visible in Stage. Not sure how to solve this error either.

Any help will be highly appreciated. If you require any additional information to help understand the problem then I can add them at the earliest.

edit retag flag offensive close merge delete

2 Answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2018-01-23 09:24:12 -0600

RohitM gravatar image

I was ultimately able to get the dynamic obstacles working although I don't entirely remember how. I think publishing velocity commands to it from the terminal were working although the same messages were not working when published from a node. But that;s how I got around the situation.

edit flag offensive delete link more
0

answered 2017-05-09 02:45:24 -0600

yujing gravatar image

Hello : I also have this problem and do you know how to do now?

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

4 followers

Stats

Asked: 2017-02-22 17:47:43 -0600

Seen: 204 times

Last updated: Jan 23 '18