Ask Your Question
0

Can't load .ONI device openni2

asked 2016-09-11 13:48:13 -0600

Jiimmmbo gravatar image

I have previously saved a .ONI file that contains a recorded depth video. this was done so that the same video could be used for testing purposes. I am however having trouble loading this file to use. I keep ending up with "STATUS_NO_DEVICE" after the open line has been executed as shown here:

Status rc_ = openni::STATUS_OK;     
Device device_;
rc_ = OpenNI::initialize();  
char* fileaddress = "C:\\Users\\James\\DepthRecording1.oni";    
rc_ = device_.open(fileaddress);

As is stated in the OpenNI2 documentation this should be possible. I have proven that the surrounding code is not an issue, by replacing the file address in the open function with ("openni::ANY_DEVICE") which successfully loads my 3D camera(Orbbec Astra S).

Any Idea of what needs to be added/ changed to be able to load the file?

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Suggestion: this question is rather specific to the OpenNI APIs/libs. I could be wrong, but I'd expect you to have a better chance at getting good answers at a forum more geared towards OpenNI development.

gvdhoorn gravatar imagegvdhoorn ( 2016-09-12 02:51:46 -0600 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2016-09-12 02:49:25 -0600

rastaxe gravatar image

You can load oni file directly in this way: roslaunch openni2_launch openni2.launch device_id:=/path/to/your/file.oni. If it will not work, please refer here https://github.com/ros-drivers/openni2_launch/issues/26

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2016-09-11 13:48:13 -0600

Seen: 337 times

Last updated: Sep 12 '16