Ask Your Question
0

Can't view the pointclouds in the rviz

asked 2016-06-03 07:01:24 -0500

Winston gravatar image

I use the bumblebee2 get stereo picture of the left and right image,and use the stereo_image_proc package to deal with it . i got the rect image and disparity image with no problem, and use the command of "rostopic echo /stereo_camera/pointclouds2",got the pointclouds data as followed image description then i want to use the rviz to see the pointclouds picture ,it failed. image description

I think it's not the problem of "tf data",as i use the bumbleebee on line get the pointclouds picture by rviz have the same warn of "tf data",but it's no matter to view the pointclouds in the rviz!

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2016-06-03 07:46:46 -0500

It's hard to parse your last sentence. I guess you were able to display an image. In this case, I do think it is the lack of tf data, as the pointcloud data needs a coordinate frame, while the image does not.

In this case you need to manually set rviz to the right frame. Check the output of rostopic echo /stereo_camera/pointclouds2/header/frame_id and set the according frame name as fixed_frame in rviz.

edit flag offensive delete link more

Comments

Thanks for your advise! I mean i can get the pointclouds picture with the warn""Global statas warn No Tf data" when i use the bumblebee, so i don't think it lack of tf data.And my frame_id is "map" in my code,so i think it's not the problem.Is there any other posible prolem? I really confused!

Winston gravatar image Winston  ( 2016-06-08 04:46:02 -0500 )edit
1

In what code is your frame_id "map"? Usually one does not use "map" as the frame_id for the sensor data. Have you checked the output of the mentioned command?

Felix Endres gravatar image Felix Endres  ( 2016-06-08 07:28:18 -0500 )edit

In my "publish images and camera_info" code. Thanks for your suggestions, and i found the problem recently. It's the problem of the CameraInfo!. The CameraInfo isn't match the left and right image!

Winston gravatar image Winston  ( 2016-06-21 02:58:47 -0500 )edit

Could you please point what you fixed in CameraInfo? I have exact same problem. thanks

dpetrini gravatar image dpetrini  ( 2019-03-13 08:20:29 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2016-06-03 07:01:24 -0500

Seen: 548 times

Last updated: Jun 03 '16