Ask Your Question
1

Imu values not being filtered properly

asked 2016-05-05 10:24:26 -0500

b2meer gravatar image

I am getting raw data values from imu. In the raw data, orientation always remains zero (x=0, y=0, z=0, w=0) whereas angular velocity and linear acceleration keep changing their values. I have applied the imu_complimentary_filter from imu_tools ros to filter the imu data and get proper orientation values. The output data provided by complimentary filter contains non-zero values for orientation (as it should be), but the problem is that the angular velocity and linear acceleration values are not being filtered properly. For example, even when the imu is stationary, it gives varying values (basically garbage values) for angular velocity and linear acceleration as they were in the raw data. Can anyone guide me as to what should I do to filter the values of angular velocity and linear acceleration (i.e. make them zero when the robot/imu is not moving). Thanks

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2016-09-13 07:58:36 -0500

asimay_y gravatar image

that is impossible. Imu_filter is aim for calculate orientation, not filter the improper value.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2016-05-05 10:24:26 -0500

Seen: 285 times

Last updated: Sep 13 '16