Ask Your Question
0

pointcloud2 problem

asked 2016-01-25 03:02:35 -0500

Azharudeen gravatar image

updated 2016-01-25 03:14:27 -0500

I know that there are lots of question on his topic but after going through most of them i was not able to find solution for my problem

  • I am using stereo_image_proc for getting point cloud from stereo cam driver as i have provided below, i successfully gets both left and right camera output but i cant see pointcloud2 in rviz

  • I tried echoing the camera/point2 topic but the result seems weird[or is it ok ,I am new to these stuffs?]image description image description

  • is my output ok?if yes then what might be the reason i dont get pointcloud in rviz(I have tried rotating the window)

Edit: sorry after i again tried rotating i got the cloud but it seems weird rviz_result

edit retag flag offensive close merge delete

2 Answers

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2016-01-27 12:59:58 -0500

William gravatar image

The output is probably reasonable, as that is the array of uint8's that make up the images/point clouds. You can add the --noarr option to rostopic echo to get a more reasonable output.

edit flag offensive delete link more

Comments

Thanks william for your replay

Azharudeen gravatar imageAzharudeen ( 2016-02-26 09:07:09 -0500 )edit
0

answered 2019-04-17 05:23:46 -0500

SIU0598 gravatar image

Hello @Azharudeen, I am trying to generate point_cloud from stereo_image_proc and I am unable to get although my disparity image is perfect. i have uploaded its picture link text could you please let me know how did you solve this problem. thanks

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2016-01-25 03:02:35 -0500

Seen: 265 times

Last updated: Jan 27 '16