Ask Your Question
0

UVC_Camera error

asked 2015-12-14 14:02:04 -0500

kaygudo gravatar image

updated 2015-12-14 14:02:57 -0500

when i run " roslaunch camera_node launch" it throws following things:

Setting auto_focus is not supported

Setting focus_absolute is not supported

plz help

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2015-12-14 16:29:11 -0500

ahendrix gravatar image

This is normal for some cameras. Is the driver publishing images?

edit flag offensive delete link more

Comments

no it is not publishing images.But the camera led on laptop does glow but no images are shown.Also all the required topic and nodes do get published.

kaygudo gravatar imagekaygudo ( 2015-12-16 09:34:38 -0500 )edit

What do you mean by "no images are shown"? Are messages published on the driver's image_raw topic?

ahendrix gravatar imageahendrix ( 2015-12-16 16:07:59 -0500 )edit

no image window gets popped and the terminal's last 2 lines are "Setting auto_focus is not supported

Setting focus_absolute is not supported" .Yup all the required topics and nodes do get shown as mentioned in uvc_camera package.

kaygudo gravatar imagekaygudo ( 2015-12-16 21:10:22 -0500 )edit

The uvc driver only publishes image messages; it doesn't open up a window. If you want to view the published images, you should use image_view.

ahendrix gravatar imageahendrix ( 2015-12-17 21:25:16 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-12-14 14:02:04 -0500

Seen: 87 times

Last updated: Dec 14 '15