ROS Resources: Documentation | Support | Discussion Forum | Service Status | Q&A answers.ros.org
Ask Your Question
0

Problems with hector_slam/ Tutorial

asked 2015-09-20 21:46:27 -0500

Morpheus gravatar image

updated 2015-09-21 02:56:55 -0500

I am trying to run the tutorial with hector_slam_launch tutorial.launch with Hydro. This is the error that I keep getting:

leaf@leaf:~$ roslaunch hector_slam_launch tutorial.launch
... logging to /home/leaf/.ros/log/14c6a7e2-6008-11e5-9b56-5cd99897b32a/roslaunch-leaf-2187.log
Checking log directory for disk usage. This may take awhile.
Press Ctrl-C to interrupt
Done checking log file disk usage. Usage is <1GB.

started roslaunch server http://leaf.local:41228/

SUMMARY
========

PARAMETERS
 * /hector_geotiff_node/draw_background_checkerboard
 * /hector_geotiff_node/draw_free_space_grid
 * /hector_geotiff_node/geotiff_save_period
 * /hector_geotiff_node/map_file_base_name
 * /hector_geotiff_node/map_file_path
 * /hector_geotiff_node/plugins
 * /hector_mapping/advertise_map_service
 * /hector_mapping/base_frame
 * /hector_mapping/laser_z_max_value
 * /hector_mapping/laser_z_min_value
 * /hector_mapping/map_frame
 * /hector_mapping/map_multi_res_levels
 * /hector_mapping/map_resolution
 * /hector_mapping/map_size
 * /hector_mapping/map_start_x
 * /hector_mapping/map_start_y
 * /hector_mapping/map_update_angle_thresh
 * /hector_mapping/map_update_distance_thresh
 * /hector_mapping/odom_frame
 * /hector_mapping/pub_map_odom_transform
 * /hector_mapping/scan_subscriber_queue_size
 * /hector_mapping/scan_topic
 * /hector_mapping/tf_map_scanmatch_transform_frame_name
 * /hector_mapping/update_factor_free
 * /hector_mapping/update_factor_occupied
 * /hector_mapping/use_tf_pose_start_estimate
 * /hector_mapping/use_tf_scan_transformation
 * /hector_trajectory_server/source_frame_name
 * /hector_trajectory_server/target_frame_name
 * /hector_trajectory_server/trajectory_publish_rate
 * /hector_trajectory_server/trajectory_update_rate
 * /rosdistro
 * /rosversion
 * /use_sim_time

NODES
  /
    hector_geotiff_node (hector_geotiff/geotiff_node)
    hector_mapping (hector_mapping/hector_mapping)
    hector_trajectory_server (hector_trajectory_server/hector_trajectory_server)
    rviz (rviz/rviz)

ROS_MASTER_URI=http://localhost:11311

core service [/rosout] found
process[rviz-1]: started with pid [2205]
ERROR: cannot launch node of type [hector_mapping/hector_mapping]: can't locate node [hector_mapping] in package [hector_mapping]
ERROR: cannot launch node of type [hector_trajectory_server/hector_trajectory_server]: can't locate node [hector_trajectory_server] in package [hector_trajectory_server]
ERROR: cannot launch node of type [hector_geotiff/geotiff_node]: can't locate node [geotiff_node] in package [hector_geotiff]

Any help would be very appreciated. Thanks!

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2015-09-21 03:03:23 -0500

This looks like you either did not build the packages or your ROS workspace setup is broken and the ROS_PACKAGE_PATH is not set correctly. There are many similar questions on ROS Answers you might want to look at.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-09-20 21:46:27 -0500

Seen: 409 times

Last updated: Sep 21 '15