Hokuyo URG-04LX - Hokuyo error code returned. Cmd: RS [closed]

asked 2015-07-11 10:30:04 -0500

cvcook gravatar image

Hi, I am using ROS Indigo 1.11.13 (latest version to-date) on Ubuntu 14.04.2 Trusty. I did sudo apt-get install ros-indigo-hokuyo-node to install hokuyo node. After that, I did the following:

$ ls -l /dev/ttyACM0

$ sudo chmod a+rw /dev/ttyACM0

$ roscore

$ rosrun hokuyo_node hokuyo_node _port:=/dev/ttyACM0

and then got the following error messages:

[ERROR] [1436628339.922560403]: Exception thrown while opening Hokuyo. Hokuyo error code returned. Cmd: RS -- Error: Hokuyo error code returned. Cmd: RS -- Error: Hokuyo error code returned. Cmd: RS -- Error: Hokuyo error code returned. Cmd: RS -- Error: Hokuyo error code returned. Cmd: RS -- Error: Hokuyo error code returned. Cmd: RS -- Error: Hokuyo error code returned. Cmd: RS -- Error: Hokuyo error code returned. Cmd: RS -- Error: Hokuyo error code returned. Cmd: RS -- Error: Hokuyo error code returned. Cmd: RS -- Error: Hokuyo error code returned. Cmd: RS -- Error: Hokuyo error code returned. Cmd: RS -- Error: Hokuyo (in hokuyo::laser::sendCmd) You may find further details at http://www.ros.org/wiki/hokuyo_node/T...

I can't seem to find a solution to the problem above. Can anyone please help? Thanks.

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason question is not relevant or outdated by tfoote
close date 2018-01-11 20:36:30.725390

Comments

I had the same problem when trying to start the node from a .launch file, but it worked alright when starting roscore and the hokuyo node separately from the terminal. I used rosparam to set the device port though, so you might want to try it out.

xperroni gravatar image xperroni  ( 2016-04-09 03:18:52 -0500 )edit

See this tutorial for reference: http://wiki.ros.org/hokuyo_node/Tutor...

xperroni gravatar image xperroni  ( 2016-04-09 03:19:03 -0500 )edit