Ask Your Question
0

Videre design sth-dcsg-stoc-c firewire stereo camera

asked 2015-03-01 15:38:50 -0500

jbrown gravatar image

updated 2015-03-01 17:06:04 -0500

ahendrix gravatar image

I have a stereo camera and I am trying to get it to work with ros. I am using the package from : http://wiki.ros.org/camera1394stereo . I roslaunch the stereo_camera and stereo_camera_full launch files (not at the same time, just trying both files), and for both I get the following errors:

started roslaunch server http://robotics:56253/

SUMMARY
========

PARAMETERS
 * /camera1394stereo_node/bayer_method: Simple
 * /camera1394stereo_node/bayer_pattern: grbg
 * /camera1394stereo_node/camera_info_url_left: 
 * /camera1394stereo_node/camera_info_url_right: 
 * /camera1394stereo_node/format7_color_coding: raw16
 * /camera1394stereo_node/stereo_method: Interlaced
 * /camera1394stereo_node/video_mode: format7_mode3
 * /rosdistro: indigo
 * /rosversion: 1.11.10

NODES
  /
    camera1394stereo_node (camera1394stereo/camera1394stereo_node)
    image_view_left (image_view/image_view)
    image_view_right (image_view/image_view)
    reconfigure_gui (dynamic_reconfigure/reconfigure_gui)

auto-starting new master
process[master]: started with pid [16841]
ROS_MASTER_URI=http://localhost:11311

setting /run_id to 71e40ab8-c059-11e4-9076-50e549cb00dc
process[rosout-1]: started with pid [16854]
started core service [/rosout]
process[camera1394stereo_node-2]: started with pid [16871]
process[reconfigure_gui-3]: started with pid [16895]
reconfigure_gui has moved!

 Try: rosrun rqt_reconfigure rqt_reconfigure

 If you see this as part of a tutorial or a script, please update to reflect this change.
[reconfigure_gui-3] process has finished cleanly
log file: /home/robotics/.ros/log/71e40ab8-c059-11e4-9076-50e549cb00dc/reconfigure_gui-3*.log
process[image_view_left-4]: started with pid [16953]
process[image_view_right-5]: started with pid [16993]
[ INFO] [1425245113.414043552]: Found camera with GUID 55050400082316
[ INFO] [1425245113.414128361]: No guid specified, using first camera found, GUID: 55050400082316
[ INFO] [1425245113.414153821]: camera model: VIDERE_DESIGN MDS-STH
[ERROR] [1425245113.416888252]: Video mode format7_mode3 not supported by this camera
[ WARN] [1425245113.418139743]: [Simple] Bayer decoding in the driver is DEPRECATED; image_proc decoding preferred.
[ERROR] [1425245113.419640213]: requested frame_rate (15.000) not available
[ WARN] [1425245113.419699869]: No valid frame rate
[ WARN] [1425245113.419830305]: [stereo_camera] exception opening device (retrying): [Camera1394Stereo::open]: Failed to set frame rate
[ WARN] [1425245113.419854606]: Trying to reset bus with system call...
sh: 1: dc1394_reset_bus: not found
[ WARN] [1425245113.424918778]: Bus reset system call failure
[ INFO] [1425245113.441385475]: Found camera with GUID 55050400082316
[ INFO] [1425245113.441479585]: No guid specified, using first camera found, GUID: 55050400082316
[ INFO] [1425245113.441603511]: camera model: VIDERE_DESIGN MDS-STH
[ERROR] [1425245113.444283688]: Video mode 640x480_yuv411 not supported by this camera
[ WARN] [1425245113.445557071]: [Simple] Bayer decoding in the driver is DEPRECATED; image_proc decoding preferred.
[ERROR] [1425245113.447108354]: requested frame_rate (15.000) not available
[ WARN] [1425245113.447207631]: No valid frame rate
[ WARN] [1425245113.447397874]: [stereo_camera] exception opening device (retrying): [Camera1394Stereo::open]: Failed to set frame rate
[ WARN] [1425245113.447474032]: Trying to reset bus with system call...
sh: 1: dc1394_reset_bus: not found
[ WARN] [1425245113.453377084]: Bus reset system call failure
[ INFO] [1425245113.468452453]: Found camera with GUID 55050400082316
[ INFO] [1425245113.468571587]: No guid specified, using first camera found, GUID: 55050400082316
[ INFO] [1425245113.468665940]: camera model: VIDERE_DESIGN MDS-STH
[ERROR] [1425245113.471288646]: Video mode 640x480_yuv411 not supported by this camera
[ WARN] [1425245113.472618246]: [Simple] Bayer decoding in the driver is DEPRECATED; image_proc decoding preferred.
[ERROR] [1425245113.474200751]: requested frame_rate (15.000) not available
[ WARN] [1425245113.474300994]: No valid frame rate
[ERROR] [1425245113.474463106]: [stereo_camera] device open failed: [Camera1394Stereo::open]: Failed to set frame rate

I am wondering what video mode should I set? Any information would be greatly appreciated. Thanks!

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Okay, will do next time, but any advice?

jbrown gravatar imagejbrown ( 2015-04-01 10:09:03 -0500 )edit

I haven't worked with this driver. I would assume it worked in groovy. Try to contact the developer. Can you post which ROS version and OS are you using?

Miquel Massot gravatar imageMiquel Massot ( 2015-04-02 08:39:01 -0500 )edit

We are using ROS Indigo on Ubuntu 14.04 64bit. I did contact him. Thanks!

jbrown gravatar imagejbrown ( 2015-04-03 12:41:13 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2015-03-03 09:29:58 -0500

Miquel Massot gravatar image

updated 2015-04-01 08:13:52 -0500

These cameras use a different data stream. The standard driver will not work. You should use a more specific driver, such as https://github.com/davidfornas/videre... .

If you have any problem with this driver, create an issue in the repository.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2015-03-01 15:38:50 -0500

Seen: 619 times

Last updated: Apr 01 '15