Ask Your Question
0

UWSim install problem, Ubuntu 12.04,ROS Groovy

asked 2014-09-12 22:37:12 -0500

Cong Wang gravatar image

Hi,

I have some problems on using command "rosrun uwsim uwsim" to run uwsim following errors are showing:

Jack@Jack:~$ rosrun uwsim uwsim
    Starting UWSim...    
      . Setting localized world: 6.1e-05s    
    Loading URDF robot...    
      · robot/GIRONA500/g500_March11.osg: 2.67438s
      · robot/ARM5E/ARM5E_part0.osg: 0.082435s
      · robot/ARM5E/ARM5E_part1.osg: 0.119529s
      · robot/ARM5E/ARM5E_part2.osg: 0.127205s
      · robot/ARM5E/ARM5E_part3.osg: 0.439133s
      · robot/ARM5E/ARM5E_part4_base.osg: 0.420119s
      · robot/ARM5E/ARM5E_part4_jaw1.osg: 0.065359s
      · robot/ARM5E/ARM5E_part4_jaw2.osg: 0.058875s    
      · Linking links.../opt/ros/groovy/lib/uwsim/uwsim: line 20: 25729 Segmentation fault      (core dumped) rosrun uwsim uwsim_binary --dataPath ~/.uwsim/data $@

Thank you for your help!

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
1

answered 2014-09-16 09:45:46 -0500

Javier Perez gravatar image

I will answer this one as it seems the only one "legit", I mean try to post your question in a new question rather than copy-paste it in every single uwsim tagged question please this just causes confusion.

As Miquel answered in other post do you have 3d support in your computer?, and have you tried starting it with --disableShaders option?. Segmentation fault at loading usually means a problem with graphic card/drivers so check if 3d is working.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-09-12 22:33:12 -0500

Seen: 166 times

Last updated: Sep 16 '14