Ask Your Question
0

Installation of ROS - urgent

asked 2014-02-26 00:04:45 -0500

MartinHummel gravatar image

Hi,

we face this problem since about one year and in every Ubuntu installation, it is alway the same (trying Xubuntu, Linux Mint ...):

Persistent problem updating (installing) ROS (Groovy or Hydro):

Using "sudo apt-get upgrade" results ALWAYS in: Fetched 83.4 MB in 8min 33s (163 kB/s)
Failed to fetch http://packages.ros.org/ros/ubuntu/po... Connection failed E: Unable to fetch some archives, maybe run apt-get update or try with --fix-missing?

--> It is NOT a connection problem

I WAS NEVER ABLE TO INSTALL ROS IN A QUIET MODE!!!! I had to fetch manually from http://packages.ros.org/ros/ubuntu/po...

The problem is in the divergence of the real name of a file and the name in the get list.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

That's interesting... I've done Hydro installation on Ubuntu 12.04 32b, and 13.04 64b without facing such problem... It looks like it comes from your network configuration, maybe a caching or filtering proxy, or from your GNU/Linux setup, maybe locales... Anything unusual on your setup ?

RedoXyde gravatar image RedoXyde  ( 2014-02-26 02:18:31 -0500 )edit

I'm able to fetch the file you linked to without problems. Are you able to fetch it through your browser or through wget on the machine you're trying to install linux on?

ahendrix gravatar image ahendrix  ( 2014-02-26 05:11:50 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2014-02-26 03:49:16 -0500

MartinHummel gravatar image

Yes ... maybe the proxy of our company. For example, you have a file naming like this xxxx-12343-+0000-xxxx,deb, you have the result xxxx-12343- 0000-xxxx,deb (missing +) in some, but not every case. A good idea are the locales, where I may have a look.

In some cases, we are using VMWare images, in one case I installed Linux Mint 13.10 with Hydro on a standalone machine. Ok, Hydro won't work with 13.10 (especially rviz (libogre-dev), but here I can wait until may for the next release.

edit flag offensive delete link more

Comments

It sounds like your company proxy is rewriting URLS in a way that doesn't play well with the filenames on the ROS package server. I suggest you talk to your local network administrator.

ahendrix gravatar image ahendrix  ( 2014-02-26 05:12:00 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-02-26 00:04:45 -0500

Seen: 773 times

Last updated: Feb 26 '14