Ask Your Question
0

aravis camnode Frame error: ARV_BUFFER_STATUS_TIMEOUT

asked 2014-02-24 00:00:44 -0500

eirikaso gravatar image

updated 2014-02-24 00:05:36 -0500

Hi

I am trying to run the aravis camnode but get an error message: Frame error: ARV_BUFFER_STATUS_TIMEOUT

I ran the exact same node with same parameters yesterday, but now I can't get it working.

Here is the complete output I get when running camnode.

eirik@ubuntu:~$ rosrun camera_aravis camnode

"[ INFO] [1393242045.939900524]: Attached cameras:

"[ INFO] [1393242046.944975636]: # Interfaces: 2

"[ INFO] [1393242046.945041653]: # Devices: 1

"[ INFO] [1393242046.945078719]: Device0: Prosilica-02-2110A-06145

"[ INFO] [1393242046.946099931]: Opening: (any)

"[ INFO] [1393242047.043458478]: Opened: Prosilica-02-2110A-06145

"[ INFO] [1393242047.051520121]: Read parameter (string) AcquisitionMode: Continuous

"[ INFO] [1393242047.052089147]: Read parameter (string) ExposureAuto: Off

"[ INFO] [1393242047.052606205]: Read parameter (float) ExposureTimeAbs: 2000.000000

"[ INFO] [1393242047.053004840]: Read parameter (string) GainAuto: Off

"[ INFO] [1393242047.053854332]: Read parameter (string) TriggerMode: Off

"[ INFO] [1393242047.055533795]: Read parameter (string) TriggerSource: Line1

"[ INFO] [1393242047.080100210]: Camera does not support FocusPos.

"[ INFO] [1393242049.092995805]: Using Camera Configuration:

"[ INFO] [1393242049.093051071]: ---------------------------

"[ INFO] [1393242049.093407251]: Vendor name = Prosilica

"[ INFO] [1393242049.093876798]: Model name = GC650M (02-2110A)

"[ INFO] [1393242049.094351734]: Device id = 02-2110A-06145

"[ INFO] [1393242049.094386520]: Sensor width = 659

"[ INFO] [1393242049.094416641]: Sensor height = 493

"[ INFO] [1393242049.094447223]: ROI x,y,w,h = 0, 0, 659, 493

"[ INFO] [1393242049.094473899]: Pixel format = mono8

"[ INFO] [1393242049.094499654]: BytesPerPixel = 1

"[ INFO] [1393242049.094843820]: Acquisition Mode = Continuous

"[ INFO] [1393242049.095200192]: Trigger Mode = Off

"[ INFO] [1393242049.095552045]: Trigger Source = Line1

"[ INFO] [1393242049.095588934]: Can set FrameRate: True

"[ INFO] [1393242049.095950898]: AcquisitionFrameRate = 89.5897 hz

"[ INFO] [1393242049.095984962]: Can set Exposure: True

"[ INFO] [1393242049.096014800]: Can set ExposureAuto: True

"[ INFO] [1393242049.096044887]: Exposure = 2000 us in range [8,6e+07]

"[ INFO] [1393242049.096074699]: Can set Gain: True

"[ INFO] [1393242049.096103940]: Can set GainAuto: True

"[ INFO] [1393242049.096133436]: Gain = 1.000000 % in range [0.000000,22.000000]

"[ INFO] [1393242049.096163338]: Can set FocusPos: False

"[ INFO] [1393242049.096512460]: Network mtu = 8228

"[ INFO] [1393242049.096545200]: ---------------------------

"[ WARN] [1393242049.593426990]: Frame error: ARV_BUFFER_STATUS_TIMEOUT

"[ WARN] [1393242049.616419706]: Frame error: ARV_BUFFER_STATUS_TIMEOUT

"[ WARN] [1393242049.616471828]: Frame error: ARV_BUFFER_STATUS_TIMEOUT

I did get some crash reports on an upgrade. I do not know if that is somehow connected with this problem. The error message for these three reports from package "ros-hydro-roscpp-traits 0.3.17-0precise-20140130-1927-+0000"

Error message: trying to overwrite /opt/ros/hydro/include/ros/message_event which is also in package ros-hydro-roscpp 1.9.50-0precise-20131015-1959-+0000

Error message: trying to overwrite /opt/ros/hydro/include/ros/header.h which is also in package ros-hydro-roscpp 1.9.50-0precise-20131015-1959-+0000

Error message: trying to overwrite /opt/ros/hydro/include/rosbag/buffer.h which is also in package ros-hydro-roscpp 1.9.50-0precise-20131015-1959-+0000

Does anyone have an idea on how to solve this problem? Would be of big help. Thanks!

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2014-02-24 11:49:14 -0500

eirikaso gravatar image

The problem seems to be that I had not configured my network card for jumbo frames.

After running

ifconfig ethx mtu 9000 it works

edit flag offensive delete link more

Comments

Where there any other configurations that you had to change to fix this issue?

Benjamin.Nilson gravatar imageBenjamin.Nilson ( 2015-11-19 10:51:39 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-02-24 00:00:44 -0500

Seen: 496 times

Last updated: Feb 24 '14