Ask Your Question
2

How to debug gazebo

asked 2011-12-22 03:16:45 -0500

jrcapriles gravatar image

Hi all,

I'm migrating to electric and i have some issues setting my gazebo simulation on, i can launch gazebo and my .world map and i seem to works fine (i had to make some changes to remove some errors but in this moment all seem to work fine) now i'm including my robot into the simulation, the problems is that i try to mimic the pr2 launch file to load the world and the robot, but when gazebo start, loads the world and then anything happen... it doesn't fail but also it doesn't load my robot model, i don't know where is stall...

is there some way to run gazebo in "debug" mode to see what is happening?, or is a way to add some lines in the xml/launchs files to print messages? or is there any file that gazebo should write the issues (different that /tmp/gazebo*) ?

Thanks

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
5

answered 2011-12-22 03:40:02 -0500

DimitriProsser gravatar image

You could launch Gazebo in GDB to debug. Follow this tutorial to do so.

You could also try setting the Gazebo logger level to DEBUG to see if it's printing any debug messages. See this tutorial.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2011-12-22 03:16:45 -0500

Seen: 1,985 times

Last updated: Dec 22 '11