Ask Your Question
0

Getting 11.0 as output data for all the scans when using pointcloud_to_laserscan node

asked 2011-08-11 22:04:34 -0500

Zack gravatar image

updated 2011-08-30 00:47:17 -0500

I have a bunch of pointcloud which i need to convert to laserscan. The data i have are in pointcloud and cannot be used directly. So i converted them to pointcloud2 using the point_cloud_converter and fed the pointcloud2 data to the CloudTOScan Nodelet. However the resulting published data is 11.0 for all the scans which corresponds to range_max + 1.0. I tried verifying the input data. Both the pointcloud and the converted pointcloud2 data can be viewed correctly in rviz. Any idea on what might be causing the issue?

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2011-08-16 23:59:55 -0500

Zack gravatar image

updated 2011-08-30 00:50:10 -0500

Seems like it's because the pointclouds i have are assembled from a tilting laser scanner instead of a kinect camera. Therefore the direction conventions are different. I edited the direction conventions in the pointcloud_to_laserscan node and the laserscan are now published correctly.

edit flag offensive delete link more

Comments

I think to have the same problem. where do you change direction conventions in pointcloud node ?

boottp gravatar image boottp  ( 2013-10-28 13:03:32 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2011-08-11 22:04:34 -0500

Seen: 315 times

Last updated: Aug 30 '11