Ask Your Question
0

Sending Goal to action server fails

asked 2011-06-25 07:41:59 -0500

PKG gravatar image

updated 2011-06-25 08:47:17 -0500

I am trying to send goals to the move_base action server, as per the ROS tutorial . My action server is the one created by roslaunch move_base_amcl_2.5cm.launch from the navigation_stage package.

I always get the server error "Failed to find a valid control". This is also the case no matter what launch file I use from the navigation_stage package. I desperately want one single test case (no matter how simple) for which the base_local_planner is used to find the goal.

In addition, setting the initialpose from the command line hangs; the message is latched, but there is no effect in Stage.

FYI, my ros version is 1.2.4 and I use cturtle. As I have other packages working fine in this environment, I don't want to upgrade to diamondback and the newest nav stack unless there is no option.

edit retag flag offensive close merge delete

2 Answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2011-06-30 10:41:59 -0500

PKG gravatar image

I resolved the problem by installing diamondback with Boost 1.40.0. The boost threads I had was causing multiple issues, including crashing stage-ros frequently. Thanks, Eitan.

edit flag offensive delete link more
0

answered 2011-06-27 15:14:30 -0500

eitan gravatar image

Its strange that you get the "Failed to find a valid control" error using the default launch files from the navigation_stage package. Have you made any changes to the configuration files? Or are you using them out-of-the-box. Also, can you set the pose and send goals from rviz successfully? Or does that fail too?

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2011-06-25 07:41:59 -0500

Seen: 261 times

Last updated: Jun 30 '11